начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

КАТ!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ!

Мнениеот pimpel » 11 Сеп 2009, 10:55

Здравейте уважаеми дами и господа!
Моля отговорете ми с вашата компетентност, понеже аз не съм юрист

Съставиха ми АУАН, в който пише следното:

водача отказва да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол с техн.средство и отказва да изпълни предписание за медицинско иследване.
Издаден талон за мед.изследване номер............

Като доказателство изех СУМПС Номер........ и талон с Номер....

написах: Възразявам и подписах акта!

Според Вас уважаеми дами и госпада издадат ли ми НП имам ли реални шансове в съда да спечеля и да отменят НП като изтъкна процесуални нарушения в АУАН??

Благодаря предварително!
Последна промяна pimpel на 14 Сеп 2009, 22:46, променена общо 2 пъти
pimpel
Младши потребител

Re: ЩУРОТИИЙТЕ НА КАТ

Мнениеот di_gb » 11 Сеп 2009, 11:22

Освен че не си юрист, не си и твърде грамотен. Съдът не гледа с добро око на шофиращите след употреба на алкохол и на отказващите проба, т. е. в повечето случаи НП при подобни нарушения се потвърждават.
di_gb
Младши потребител

Мнениеот andy70 » 11 Сеп 2009, 11:57

След като сте отказали да Ви бъде извършена проверка относно употреба на алкохол, то не е нужно в АУАН да се конкретизира с кое точно техническо средство е щяла да бъде извършена. Конкретизацията на техническото средство е нужна СЛЕД извършването на проверката с оглед последваща проверка дали то отговаря на техническите изисквания за такова. В наредбата е записана процедурата по КОНСТАТИРАНЕТО на употреба на алкохол, а не отказът за проверка. Не е нужно в АУАН да е отразено от констатиращия орган субективната му оценка на Вашето състояние, като „видимо пиян”.
Не можете да докажете, че не Ви е издаван талон за медицинско изследване. Това можете да го докажете само по един начин, но сте изпуснали момента и няма да Ви обяснявам какъв е бил този начин.
Не можете да докажете злоупотреба със служебното положение на актосъставителя, но той може да докаже отказът Ви да бъдете изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.
В абсолютно заблуждение сте, че наказващия орган може да изземе СУМПС само след влизане в сила на НП. Като принудителна административна мярка „временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач за срок до 6 месеца” може да бъде наложена при отказ на водач да бъде проверен с техническо средство или да даде кръв за медицинско изследване.
Съвет – купете си велосипед!
:lol:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Ntriple » 11 Сеп 2009, 13:46

А защо, след като бременната ти жена е била до теб и ти не би управлявал МПС след употреба на алкохол, си отказал да дадеш проба? Не съм фен на КАТ, но ако в случая си отказал да надуеш дрегера, не си дал кръв за изследване, то полицаите са си свършили работата.
Твое задължение е да дадеш проба за алкохол на съответните органи - не го ли направиш - има си санкция, сигурен съм че вече си я прочел в ЗДвП. В правото има един принцип - никой не може да черпи права от собственото си противоправно поведение.
Ntriple
Младши потребител

КАТ

Мнениеот pimpel » 11 Сеп 2009, 14:03

значи шансовете ми са 0!!!!!!!
Последна промяна pimpel на 14 Сеп 2009, 22:47, променена общо 1 път
pimpel
Младши потребител

Мнениеот analizatora » 11 Сеп 2009, 14:22

Щом си с такава богата "правна култура", би трябвало да знаеш, че санкцията за отказ е бая сурова, така че виж този който ти е писал възраженията да помисли какво ще те прави, иначе дълго време ще си извън съюза на автомобилиститите.
analizatora
Потребител

КАТ

Мнениеот pimpel » 11 Сеп 2009, 14:31

Така, освен хули по мой адрес, друго не прочетох!!!
Помолих най-учтиво, но .....

Все пак уважаеми дами и господа, ако може да помогне някой, предварително му благодаря!!!

С уважение: pimpel

p.p. Не съм искал да обидя никой Вас, но Ви моля за помощ, защото колегата Ви, който ми написа възражението има вероятност да е в чужбина и тогава какво ще правя без адвокад?? Още веднъж категорично искам да Ви се извиня, ако с нещо съм обидил някой и да помоля за помощ!
Последна промяна pimpel на 14 Сеп 2009, 22:47, променена общо 4 пъти
pimpel
Младши потребител

Мнениеот analizatora » 11 Сеп 2009, 14:38

Добре, пич ти за какви ни мислиш, показваш неуважение към колегата, който се е захванал със случая, защо ти е да получаваш инфо от типа бла, бла вместо да си отидеш при него за да ти каже какво ще правите по нататък.
analizatora
Потребител

Мнениеот analizatora » 11 Сеп 2009, 14:46

Чувал ли си за производство по уст. на адм. нарушение и производство по налагане на адм. наказание, за ЗАНН, за тежест на доказване и т.н. нещата не са толкова прости, за да може ти да излезеш от такъв проблем, през вратата на един юридически форум.
analizatora
Потребител

Мнениеот pimpel » 11 Сеп 2009, 14:51

Добре, разбрах!!!

Пак казвам, съжелявам ако с нещо съм засегнал някой от Вас. Ако правоимащите преценят могат да изтъркат темата ми и профила ми.
pimpel
Младши потребител

Мнениеот analizatora » 11 Сеп 2009, 14:58

Само една илюзия искам да ти убия още от сега, разбира се без да те плаша, не очаквай от адм. наказващя орган да прекрати преписката, насочи усилията и средствата си към обж.на НП, като пак ти казвам както глобата, така и лишаването ще са доста високи, имаш интерес да обжалваш при всички случаи, случая ти е за адвокат, без съмнение.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Сеп 2009, 16:56

Тази тема я обсъждахме вече тук доста подробно... Не ми се търси сега... И стигнахме до единодушното становище, че шофьора няма никакво законово основание да откаже проба за алкохол. Никакво!
Пак казвам, съжелявам ако с нещо съм засегнал някой от Вас.

Не сте засегнал никого pimpel. Просто тук никой не обича пияните шофьори, а друга причина да откажете проверката с дрегера (отнема по-малко време от отказа за проверка!) май не само аз не се сещам...Но това вече е в категорията "морални"...
analizatora каза:
... имаш интерес да обжалваш при всички случаи, случая ти е за адвокат, без съмнение.

Не го заблуждавайте, analizatora. Сигурен съм знаете, че и дузина адвокати да си наеме питащия, няма начин да се измъкне от наказание... Дори и да се промъкне на първата инстанция, което е повече от невероятно, на втората просто няма начин!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 17:48

:roll: :lol: :lol: Ясно ли ви е сега! Рече и отсъди!

pimpel, получите ли си НП- веднага при колега, който наистина се занимава с такива дела, че ако дадете вяра на написаното, тук, ще се наложи реално на трупчета да положите МПС-то си. :lol:
Нищо не се знае. :wink:

И, Пенев- мога да откажа тест с дрегер- съвсем законно. :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Сеп 2009, 19:01

poli_g загатна:
И, Пенев- мога да откажа тест с дрегер- съвсем законно. :P

Голословно твърдение, което отнесено към водача, се съмнявам, че ще се наемеш да докажеш, poli_g :wink:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот andy70 » 12 Сеп 2009, 20:21

Колега Пенев, всеки водач има право да откаже да бъде изпробван за алкохол. Този отказ може да бъде обусловен от редица причини – например неприятни асоциации при издишване на въздух в Алкотеста, съмнения за многократно употребен накрайник на Алкотеста и др. Именно отказът на водача да бъде изпробван се счита за административно нарушение по чл. 174, ал.3 от ЗДП. Както каза Поли, законно мога да откажа проба с дрегер и законно ще си понеса глобата за този отказ.
Ето и едно интересно съдебно решение за подобен случай. Показателен как пада АУАН когато някой не си свърши работата.

http://rs-karlovo.com/Nakazatelni_dela/ ... /58_08.doc

Пимпел, не всичко е загубено, особено ако АНО е РПУ К....во.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 20:23

Ти още ли го правиш?! :roll:

И накрайника се сменя преди всяка употреба! В присъствието на водача.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 12 Сеп 2009, 20:54

Поли, скъпа, за накрайниците - мога да ти кажа, че съм виждал накрайници, ползвани поне две години. Смяната пред водача е сръчност на ръцете.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 21:02

andy70 написа:Поли, скъпа, за накрайниците - мога да ти кажа, че съм виждал накрайници, ползвани поне две години. Смяната пред водача е сръчност на ръцете.

Е, сега ще разбереш защо е отказал да бъде тестван. :wink:
Показателно! Винаги еволюираш... :lol:

п.п. Ще се допълня, очаквайки следващият ти пост- има право да откаже тест с дрегер, при това съвсем законно, но не на това основание. Прочети, знам, че ще го сториш и ще ме разбереш. Анди! Слънце.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 12 Сеп 2009, 21:18

Да, има само едно законово основание да откаже да бъде изпробван за алкохол - когато полицейският орган, който го е спрял, няма правомощията да осъществява контрол по ЗДвП. Не всички униформени служители от състава на МВР имат правомощията да осъществяват контрол по ЗДвП.
Но мисля, че тук случая не е такъв.
Аватар
andy70
Потребител

Re: ЩУРОТИИТЕ НА КАТ

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 21:25

Не!
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Административно право