Влязло в сила решение на ВАС от 29.012009г.е основание за искане до ВАС за отмяна на решение на административен съд по друго дело.
ВАС с определение твърди че жалбата е процесуално недопустима, поради това, че узнаването от страна на заинтересованата страна настъпва на самата дата 29.01 2009г. поради това че решението не се съобщава на заинтересованите страни тъй като не е обжалваемо. Как ВАС достигат до този извод?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Влизане на решение на ВАС в сила
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Влизане на решение на ВАС в сила
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Re: Влизане на решение на ВАС в сила
Решението на ВАС влиза в сила от датата на постановяването му и се обевява на страницата му в интернет,която е общо достъпна и на мен не ми идва на акъла защо решенията на ВАС не се съобщават на страните по делото.
- sadiata
- Потребител
Решенията които подлежат на обжалване /примерно решение на 3-членен състав което подлежи на обжалване пред 5-членен състав/ влизат в сила 14 дни след уведомяване на страните. Дава им се 14 дневен срок в който да обжалват и ако не упражнят това си право решението е влязло в сила
Касационните жалби и решенията които са окончателни влизат в сила от деня в който е издадено решението
Касационните жалби и решенията които са окончателни влизат в сила от деня в който е издадено решението
- ivobombata13
- Младши потребител
Спечелих дело пред 5 членен състав на ВАС, но в частта за разноските има отказ - "Въпреки изхода от делото съдът следва да остави без уважение искането за присъждане на направените по делото разноски, защото искането за това е постъпило в съда след приключване на последното съдебно заседание пред настоящата инстанция".
Всъщност, обаче, искането постъпи с писмено становище по делото, което беше депозирано в деня на последното съдебно заседание, но преди неговото започване. Мога ли да поискам все пак да ми бъдат присъдени разноските, в какъв срок и как да обоснова молбата си?
Моля за съвети, защото полувачавам противоречива информация от няколко адвоката и не знам имам или нямам право да поискам разноските и изобщо как да постъпя, все пак става въпрос за сериозни суми.
Всъщност, обаче, искането постъпи с писмено становище по делото, което беше депозирано в деня на последното съдебно заседание, но преди неговото започване. Мога ли да поискам все пак да ми бъдат присъдени разноските, в какъв срок и как да обоснова молбата си?
Моля за съвети, защото полувачавам противоречива информация от няколко адвоката и не знам имам или нямам право да поискам разноските и изобщо как да постъпя, все пак става въпрос за сериозни суми.
- panic
- Нов потребител
според мен решението в частта на разноските може да се обжалва във вашия случаи пред седем членен състав с мотива че диспозитива на решението касаещо разноските се постановява от петчленния състав за първи път,т е по отношение на разноските е първа инстанция и е налице правен интерес у страната за предизвикване на съдебен контрол на решението в частта на разноските по контролно отменителния съдебен ред. Деиствително ако с писменото становище е поискано заплащане на ответната страна разноските,петчленния състав на ВАС е следвало да ги присъди.
- sadiata
- Потребител
Може ли някой да ми каже от къде бих могла да намеря съдебна практика по Закона за държавния служител,Закона за администрацията или казуси като цяло свързани с държавната служба?Благодаря предварително
- radost_serafimova
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|