начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

ГТП на Мотоциклет

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГТП на Мотоциклет

Мнениеот jivkoabrashev » 02 Май 2010, 15:03

Здравейте,

Казвам се Живко Абрашев на 26 години от Сливен.

Проблема при нас в момента е следния, от две седмици на сам в гр. Сливен не може да се мине годишен технически преглед на мотоциклети. От всички сервизи ни връщат и казват, че такъв преглед може да се минава само в градовете София, Пловдив и Силистра, понеже само тези градове имали необходимите съоръжения за извършване на съответния ГТП. Попитхме наши познати в КАТ, какво става като ни спрат без преглед и отговора е "Ами пишат Ви акт". Интересно ми е, след като държавата ни задължава да минаваме ГТП, не трябва ли да задължи и сервизите поне в областните градове да имат въпросното оборудване, което по думите на нашите сервизи излиза около 20 000 лв. Ако няма да ги задължат, от къде на къде аз трябва да похарча 100лв за път, да отсъствам един ден от работа, да мина 150 километра до Пловдив и да платя там 40 лв за преглед който нормално струва 15-20лв и при това, като съм си плащал застраховката гражданска отговорност имам талон за отстъпка от прегледа. Ами да помислим какво ще стане с Бай Гошо примерно от Бургас с онзи голям мотор Балкан 50 кубика, как ще ми се грабне този примерно 70 годишен човек с това балканче до Пловдив да мине ГТП, ами той мотора му не струва толкова колкото ще му излязат разходите за пътя до там и прегледа. По тази лоигика утре могат да ни кажат да минаваме преглед в Япония щото на мен мотора ми е японски или дядото със Симсона в Германия. Ама прегледа е задължителен за всички обаче оборудването не е, то било по желание, а да и нещо друго, примерно тръгвам за Пловдив или Силистра и в Нова Загора ме спират искат ми преглед, нямам нали отивам да го правя ама не, пишат ми акт щото е можело да мина преглед по рано, и ме спират от движение щото мотора е технически неизправен щом няма преглед, имам право да се придвижа 24 часа до отстраняване не проблема но в рамките на града. Добре продължавам за Пловдив защото така или иначе трябва да мина преглед за да си пусна мотора отново в движение след плащане на съответния акт който ще излезе най-рано след месец. На Стара Загора ме спират пак.. "Дай документите" "Ми нямам щото ме спряха от движение" "Защо те спряха" "Ми нямам преглед и отивам да го правя" и така и там отнасям още един акт защото карам спряно от движение МПС което не е в населеното ми място въпреки че държавата ме задължава да мина ГТП в Пловдив или другите градове, отнасям още един акт за без преглед и така до Пловдив не се знае колко акта може да ми съставят а и на връщане защото да не забравяме , че мотора е спрян от движение в рамките на минимум месец до излизане на НП (наказателното постановление). Колко акта трябва да ми напишат било на мен или на някой друг колега моторист докато направим един ГТП и дали няма да ми е по изгодно да карам без преглед и изобщо да не спирам на стоп палката или да спирам само на такива от КАТ Пловдив , Силистра и София защото те имат право да ми търсят прегледа след като при тях може да се мине такъв. В крайна сметка аз може да остана и без книжка от толкова актове на всеки акт 5 точки -10 точки и ...... и рентабилно ли е изобщо за един ГТП да се похарчат неизвестно колко пари по плащане на път, преглед, актове, подкупи щото и това го има въпреки всички приказки колко много хора не взимат, загубеното време, отсъствието от работа за неопределено време защото няма да съм единственния който ще тръгне за преглед може да се наложи да остана в Пловдив, хайде и нощувка на хотел, струват ли си изхабенитте нерви който трябва да изразходи един нормален съвестен данъкоплатец на тази държава????!!!!

Благодаря Ви предварително за отделеното време и ако проявявате интерес към този парадокс и желаете да се свържете с нас ето телефон за връзка 0888 62-00-29
jivkoabrashev
Нов потребител

Re: ГТП на Мотоциклет

Мнениеот nikiboy » 03 Май 2010, 00:33

Пазарна икономика приятел. Като не се печели, не купуват техника. То и за самолети няма навсякъде летища....
Ако става на въпрос ако си внесеш автомобил примерно от САЩ само в София се минава специален преглед. Никъде другаде не може.
Пунктовете за ГТП са частни..... държавата не може да ги задължи, защото те казват нямаме пари.... криза е :wink:
nikiboy
Потребител

Мнениеот jivkoabrashev » 03 Май 2010, 21:30

А не трябва ли след като държавата ни задължава да минаваме ГТП било на кола или на мотоциклет да задължи и сервизите? Не може за едните да е задължително а за другите пожелателно, в крайна сметка ако в един областен град има таков оборудване то ще си избие парите много бързо защото в дадената област не са един или два мотора, и е далеч по рационално да задължат поне сервизите на КАТ да разполагат с такива съоръжения след като те налагат санкциите за липсата на преглед
jivkoabrashev
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 03 Май 2010, 23:13

Една дива идея - няма да е евтино, но ще знаете къде да го карате за преглед догодина :)
Продайте мотора на жена си, на баща си или на някой познат, на който вярвате. Ще трябва да го пререгистрирате, което означава да мине през каналите, и да ви дадат стикер за минат ГТП.... :) и проблема вече няма да е ваш, а на КАТ. Или КАТ ще ви даде стикер за минат ГТП без реално това да се е случило (олей, голям резил ще е :) ), или ще ви откажат конституционното право да притежавате мотор...

b.t.w. кат го купувахте тоя мотор, къде минахте първоначален преглед?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот jivkoabrashev » 12 Май 2010, 21:45

много уместен въпрос когато купувах мотора си минах през КАТ защото мотора беше от Разград а аз от Сливен и след като ми гледаха номерата и т.н връчиха ми номера (за който се плащат 7лв за монтаж а ти го дават сам да си го монтираш и после ти правят проблем че не е където трябва) връчиха ми талона и толкова няма стикер за преглед няма нищо е .... здраве да е минах другаде но не в това е проблема проблема е че никой от споменатите ми по горе роднини не може да кара мотор :lol: дори и в КАТ не издават стикер за ГТП на мотор при първоначална или каквато искате регистрация но мотра се регистрира и го пускат да излезе от КАТ скоро може да почнат да дебнат пред вратите на КАТ и да чакат излизащите
jivkoabrashev
Нов потребител

Назад към Административно право