начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нужда от съвет свързан с КАТ!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужда от съвет свързан с КАТ!

Мнениеот gemballa » 28 Апр 2013, 15:51

Здравейте приятели, обръщам се към вас тъй като не съм напълно наясно каква е процедурата в моя случай и ще съм много благодарен ако някой се отзове. Така преди няколко седмици ме блъснаха и ми счупиха предния фар отначало светеше без проблем но явно е дало на късо от дъждове и изгоря. Да стигнем до същината направо преди 2 дни ме спряха полицай вечерта, човека каза, че ще пише АКТ и ми залепи стикер спрян от движение, и ми каза следното понеделник да отида до посоченият от него участък с сменена крушка на фара и да го покажа на някакъв инспектор. Той щял да ми върне талона на колата ( който бе отнет същата вечер ) и ще ми напише АКТ на мен за без фар. Може ли малко разяснение по темата възможно ли е това което ми казаха, понеже почнаха да ме стряскат, че ще трябва да закарам колата на автовоз до мястото където е регистрирана и така нататък. Благодарен ще съм ако някой сподели опита си! :) Благодаря предварително!
gemballa
Нов потребител

Re: Нужда от съвет свързан с КАТ!

Мнениеот jorko_gt » 28 Апр 2013, 22:32

gemballa написа:Здравейте приятели, обръщам се към вас тъй като не съм напълно наясно каква е процедурата в моя случай и ще съм много благодарен ако някой се отзове. Така преди няколко седмици ме блъснаха и ми счупиха предния фар отначало светеше без проблем но явно е дало на късо от дъждове и изгоря. Да стигнем до същината направо преди 2 дни ме спряха полицай вечерта, човека каза, че ще пише АКТ и ми залепи стикер спрян от движение, и ми каза следното понеделник да отида до посоченият от него участък с сменена крушка на фара и да го покажа на някакъв инспектор. Той щял да ми върне талона на колата ( който бе отнет същата вечер ) и ще ми напише АКТ на мен за без фар. Може ли малко разяснение по темата възможно ли е това което ми казаха, понеже почнаха да ме стряскат, че ще трябва да закарам колата на автовоз до мястото където е регистрирана и така нататък. Благодарен ще съм ако някой сподели опита си! :) Благодаря предварително!

КАк ти отнеха талона на колата ? Документи, нещо ...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 29 Апр 2013, 00:11

Забранено е продвижването на автомбила в тъмната част от деня с неизправност по осветителната инсталация. Автомобила е спрян от движение (прибрали са талона и са сложили стикер).
Но е трябвало при спирането на колата да се състави акт, с който колата може да се кара през деня (е ... с изискването за каране на фарове през деня пак ще те накажат, но по друг член...). Така колата би могла да се придвижи до сервиза през светлата част на денонощието. Но сега без акт и без талон... не знам.
И предполагам че колата освен с нова крушка тярбва да се яви и с нов фар, иначе пак ще е нередовна.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 29 Апр 2013, 00:17

Абе тЕя крушки ... Направо им се набиват в очетата на мицифайките :P
... после още сто неща ...
Обаче има и доста снизходителни от тях ... 8) Не знам на какви е попаднал питащия, щом и са го спрели от движение ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Апр 2013, 18:01

Имало и такива случаи, в които искали да им се показва апаратът за изкуствено дишане от аптечката. :lol: Интересни хора, значи, някой ден може да се наложи и да се изнася нагледен курс от БЧК , пр. как се прави изкуствено дишане на пострадал от ПТП. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот milen101 » 01 Май 2013, 16:47

Това е обичайна практика на служителите от КАТ. След като не са Ви написали акт - това е добър знак за Вас. Може и да се разминете въобще с акта. Явете се с отстранени дефекти, без да използувате автовоз.
milen101
Младши потребител

Назад към Административно право