начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Акт по ЗДвП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт по ЗДвП

Мнениеот mcm135 » 20 Ное 2013, 23:28

Здравейте, наскоро ми писаха акт за превишена скорост засечена само с радар, без снимка или клип, все още очаквам НП. Забелязах много нередности в реквизитите на акта и мисля да го обжалвам вкл. НП и пред съда.
Въпросът ми е ако загубя обжалването пред съда дължа ли някакви такси или разноски към съда.
А нередностите които видях в акта са:
- сбъркано месторождение- др. населено място
- не е вписана месторабота, длъжност
- не изписано по правилата абревиатурата на ЗДвП т.е. съкращението на всяка нова дума да е с главна буква, "п" изписана с малка
- не е описано на кого се предава за пазене талона ми
- не е описано и къде точно съм извършил нарушението, т.е. изпуснали са на кой номер на улицата са ме спряли, а улицата във въпросното село е над 10 км.
- на пътното платно имаше и др. автомобили и след като се усъмних в коректността на радара не ми предоставиха сертификат за годността му.
- и за капак бяха спрели патрулката върху тротоара прикривана от растителност.
Благодаря предварително за отговорите.
mcm135
Нов потребител

Re: Акт по ЗДвП

Мнениеот Pause » 21 Ное 2013, 17:15

АУАН ,няма за цел да накаже нарушителят по аргумент на противното има чисто формализириащо значение с оглед неговите реквизити, т.е.НП само подлежи на обжалване.
Отговор на въпросите се съдържат в ТР №2 от 03.06.2009г на ОСК на ВАС.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот mcm135 » 15 Дек 2013, 20:01

Здравейте, при мен се заформи интересна ситуация.
Акта ми беше написан на 30.10 , на 31.10 изпратих с обратна разписка възражения по акта, отговор не получих !
Получавам НП и изненада, издадено на 03.11 /неделя/ , предполагам след като възражението е получено в понеделник заради почивните дни, и след като са разбрали какво им пращам, са решили за да не се занимават с мен и да го пуснат със задна дата. Интересното е, че саморъчно написаната дата на получаване от получател на обратната разписка е поправяна. Някой от четящите тук имал ли е такъв случай на издадено от кат НП на 4 ден от написването на акта и то в неделя ? Разбира се всичко това съм го описал в жалбата си до съда срещу НП, като съм приложил копие на обратната разписка, на системен бон и на служебен бон от пощата за да удостоверя датата на пускане, за да претендирам че са нарушили правото ми на защита чрез внасяне на възражения по акта.
Има и разминаване в описанието на часа, в акта е фиксиран точен час "в" а в НП е "около'' този час.
В НП е записан акт №... като е изпусната серията, а на мен акт с такъв номер не ми е връчван, възможно ли е да са сложили някакъв техен номер. Имат ли право да дописват каквото и да било върху техните екземпляри на акта, в случая допълнителен номер, след като са ми го връчили акта !
Сега чакам развитие по обжалването на НП.
Докато чакам да се разгледа жалбата в съда, ще ми изтече НП, и се чудя каква е процедурата, заверява ли се НП както акта, или мога да шофирам като приложа обратната разписка за обжалване към НП. Нямам възможност да ходя в полицията в града издал НП за входящ номер на жалбата, нито пък те имат културата както е редно да ми изпратят този вх.номер.

П.П. И на обратната разписка с която пратих жалба за обжалване на НП са поправяли датата, абе нямам думи за тия !!!!
mcm135
Нов потребител

Мнениеот Pause » 16 Дек 2013, 16:04

Според Чл. 57, ал.1 т.5 от ЗАНН ,трябва да сте наясно с ясното – нарушението.Ако не се докаже ,в съда НП би се отменило.Може и да има и други дефекти ,контрола се осъществява от съда по местонарушението.Е, нали си чувал лафа ,по надолу има едни момчета дето събират пари т.е. не подкуп ами приходи за бюджета на МВР. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Административно право