начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Акт на общината- уведомяване

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт на общината- уведомяване

Мнениеот vesela10055 » 11 Апр 2014, 20:24

Имам недвижим имот в съседна община, чиито данъци не съм платил 4 години. днес ми пристигна съобщение от ЧСИ за доброволно изпълнение. Образувано е изпълнително дело преди 2 год, въз основа на Акт на общината./издаден преди две години/. Не съм уведомен от общината за издадения от тях Акт за установяване на задължения, нито че има образувано дело. Това редно ли е? Ако бяха ме уведомили навреме, щях да платя - става въпрос за малки суми, а сега трябва да плащам и такси на ЧСИ?
vesela10055
Нов потребител

Re: Акт на общината- уведомяване

Мнениеот thebeast » 11 Апр 2014, 22:37

Отидете в общината и искайте документа (разписката), удостоверяващ връчването. Може пък да има протоколи, че са посетили 2 пъти постоянния Ви адрес и не са Ви намерили, съобщение на сайта на общината и на информационно табло, писмо с обратна разписка, върнато по кой знае какви причини. Освен акта от общината трябва да са Ви връчили и покана за доброволно изпълнение по чл. 182, ал. 1 от ДОПК и тогава да заведат изпълнително дело.
thebeast
Потребител

Назад към Административно право