начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Подаване на жалба срещу учител - има ли давност?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подаване на жалба срещу учител - има ли давност?

Мнениеот lexiena » 29 Юни 2014, 11:58

Здравейте,

Колебая се дали да подам жалба срещу учителката на сина ми, която скъса изготвената от нея характеристика на детето след изразено от мен устно несъгласие с нея. Това се случи на 30 май и в същия ден проведох разговор с директорката, в присъствието на учителката. До момента не са се свързали с мен и не са ми предоставили нова или същата характеристика, с което нарушават Правилника за прилагане на ЗНП и Правилника на училището. Не искам да влизам в конфликт, но искам да се застраховам против евентуални злонамерени действия през следващите две учебни години. Има ли давност за подаване на жалба за неизпълнение на служебните задълржения и за агресивно поведение (скъсването на характеристиката) или мога да изчакам развитието на ситуацията?
lexiena
Нов потребител

Re: Подаване на жалба срещу учител - има ли давност?

Мнениеот borovinka » 30 Юни 2014, 10:34

lexiena написа:Здравейте,

Колебая се дали да подам жалба срещу учителката на сина ми, която скъса изготвената от нея характеристика на детето след изразено от мен устно несъгласие с нея. - Ами значи учителката се е съгласила с мнението ви и ще съставят нова характеристика. Това се случи на 30 май и в същия ден проведох разговор с директорката, в присъствието на учителката. До момента не са се свързали с мен и не са ми предоставили нова или същата характеристика - А вие ходихте ли да поискате нова? Може да е готова. , с което нарушават Правилника за прилагане на ЗНП и Правилника на училището. Не искам да влизам в конфликт - А с жалбата какво мислите, че ще постигнете? Ще постелите идеално на детето си за бъдещите години ли? Съмнявам се. , но искам да се застраховам против евентуални злонамерени действия през следващите две учебни години - С подаването на жалба в инспектората, горните ви опасения има голям шанс да се превърнат в реалност. Има ли давност за подаване на жалба за неизпълнение на служебните задълржения и за агресивно поведение (скъсването на характеристиката) или мога да изчакам развитието на ситуацията?

Защо не поговорите човешки с преподавателката, да обясните каква е ситуацията и защо ви е важна тази характеристика - може пък да излезе човек и да се разберете без жалби и спорове.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот lexiena » 30 Юни 2014, 22:32

Мнението Ви излиза извън обхвата на зададения въпрос и няма да го взема под внимание. Не съм искала съвет за това как да постъпя. Въпросът ми беше много конкретен - има ли давност. Ще съм благодарна, ако някой компетентен ми отговори.
lexiena
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 30 Юни 2014, 23:17

Честно да Ви кажа, няма много по-компететни от колегата, която Ви е отговорила.Искате безплатен съвет, обиждате професионализма на хората, които се опитват да Ви отговорят на несъстоятелното от юридическа гледна точка питане.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 01 Юли 2014, 00:06

lexiena написа:Мнението Ви излиза извън обхвата на зададения въпрос и няма да го взема под внимание. Не съм искала съвет за това как да постъпя. Въпросът ми беше много конкретен - има ли давност. Ще съм благодарна, ако някой компетентен ми отговори.

Зависи за какво ще се жалите.
Ако ще е за това, че е унищожила документ, който самата тя е създала, и който Вие не харесвате - изобщо не можете да подадете жалба...
Ако ще си го връщате или ще й натривате носа, за това, че не е обрисувала дЕтито Ви с образа на пресвето правнуче на архангел Михаил - нямате притеснения, за низостите давност няма.

П.П. ... какви неверни данни са били въведени за сина Ви, в ето този (типов) документ, например?
:arrow:
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 2k&cad=rja
:?:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Административно право