начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

ПТП при изтекъл ГТП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПТП при изтекъл ГТП

Мнениеот schnapps » 12 Апр 2015, 18:10

Здравейте,днес мой приятел удари автомобила ми,като не спря на стоп и причини ПТП на друг автомобил.Другият автомобил има пълно авто-каско ,моята няма.Полицаите установиха за виновен естествено моя приятел,но се оказа,че другият автомобил няма валиден ГТП . Аз веднага пристигнах на мястото и попитах полицая в тази ситуация какво прави този автомобил на пътното кръстовище и не трябва ли тяхната ГО да покрие моите щети,въпреки че моя приятел е виновен.
В крайна сметка акта е налице на него и автомобила ми е за ремонт - имам ли право да претендирам за нещо пред застрахователите на пострадалият автомобил.

Благодаря Ви и весели празници !
schnapps
Нов потребител

Re: ПТП при изтекъл ГТП

Мнениеот doc03 » 12 Апр 2015, 19:27

Не.
Застрахователят на пострадалия автомобил най-вероятно няма да му изплати щета по каското, а Вашия застраховател как и колко ще му плати - не е ясно.
Ако пък той беше виновен, на Вас Ви изплащат щетата от неговата ГО, но могат да заведат регресен иск към него, заради "неизправния" му автомобил.
В случая - нищо, просто си оправяте колата и не я давате на пишман шофьори.

Допълвам - виновният Ви дължи пари, на Вас. :arrow: Адвокат :D
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Административно право