Здавейте, моля помогнете по този казус, дайте съвет какво да направя.
Мой близък, който е починал 03.2013г., е глобен от Кат заради неплатена гражданска отговорност. Наследникът му получава призовка на 06.06.2016г. към наказателно производство от 2012г. Призовката е издадена на 17.05.2016г. Сумата, която трябва да се плати е 400лв, а наследникът е пенсионер с минимална пенсия от 150лв. Решението също така подлежи на обжалване до 20.06.2016г. Какво следва да направи, тази глоба е на починал човек и е абсолютна изненада, направо шок, и е непосилна за един пенсионер, нямащ средствата и енергията да води дела и да се бори..Благодаря на всеки отзовал се със съвет, очаквам коментари!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно постановление на починал за глоба от Кат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателно постановление на починал за глоба от Кат
Глобата от страна на КАТ е наказателна, а не е с цел да се върнат някакви пари (както е случая със заем или кредит). За мен е изключително странно да се наказва наследника за административно нарушение на починал човек. Предполагам че има някакво недоразумение. Уведомете там с който успеете да се свържете, че човека е починал.
А ... от кой е тая призовка? От КАТ или от съд? Ако е от КАТ ... да си викат починалия... Ако е от съда вече не знам ...
А ... от кой е тая призовка? От КАТ или от съд? Ако е от КАТ ... да си викат починалия... Ако е от съда вече не знам ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|