начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

недогледала

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

недогледала

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 12:10

Предварително искам да кажа че тази област ми е много непозната и може да се изразя неточно.

Дали може някой да ме посъветва за следното:
Закупих жилище преди 3 месеца, избеното помещение на което е със сменен статут. оригиналния документ съдържа името на стария собственик. Оригинала остана в тях :(
Ще кажете - пито платено и ще сте прави, но се чудех как да си го иззискам този документ. Разбрах че за всеки вид дейност има различни изисквания и ако се издава нов статут ще има по-малко ходене по подписи и съответно по-малко пари ще се дават.
Как да постъпя?
rodiто

Re: недогледала

Мнениеот донна2 » 09 Сеп 2004, 12:16

и защо ви е тоя документ , при нотариуса трябва да има копие ,а ако се стигне до спор ще изискате препис от службата по вписванията , това избено помещение със сменен статут фигурера ли във вашия НА
донна2

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 12:55

Нямам представа , как да проверя
rodiто

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 12:56

Всъщност НА нотариален акт ли е? Ако е - фигурира, но като маза.
rodiто

Мнениеот BlaueAugen » 09 Сеп 2004, 13:02

Какво имате предвид под нов статут? Моля обяснете малко по-подробно.
BlaueAugen

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 13:26

Мазата е на партерен етаж. Било е компютъран клуб. Аз не мисля да го ползвам с такава цел въпреки че с компютри се занимавам, но след 1-2 години мисля да предприема нещо: шивашко ателие или павильон за закуски
rodiто

Мнениеот донна2 » 09 Сеп 2004, 13:41

Оригиналния документ предполагам от написаното е бил НА на продавача в който мазата си е маза и нищо друго ,тя тая маза ако е била компютърен клуб или нещо друго дали е била обособена в такъв по съответния законов ред ,от написаното не ми е ясно ,а и да си призная малко ми се вярва да е така .Може да проверите в Общината /техническа служба /дали въпросната маза е преобразувана в нещо друго и какви документи има издадени по случая на името на стария собственик .
донна2

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 13:48

Именно, казаха ми че имали една папка с документи за трансформирането но така и не я видях /А и малко се страхувах да не се провали сделката ако се запъна и кажа "не, дайте си ми документите"
Ако в Общината всичко е Ок аз мога да си взема копие от документите ли като нов собственик?
rodiто

Мнениеот донна2 » 09 Сеп 2004, 13:50

представи им копие от нот. акт за покупко продажба и искай копие от документите
може да се окаже ,че са правени постъпки за промяна на статута на мазето ,но те да не са финализирани
донна2

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 13:59

Благодаря Ви
Ще опитам
И последно дали общината означава кварталното кметство или е за целия град
rodiто

Мнениеот IE » 09 Сеп 2004, 15:15

Не означава кметство, разбира се, още по-малко квартално (!). Например община Девня включва И кметство с. Кипра И кметство с. Падина. Ако сте оттам, де. Ако не сте - кажете си града, ще ви разясним и териториалното деление на страната, колко му е. Даже и телефона на кмета ще ви намерим... :)
IE

Мнениеот BlaueAugen » 09 Сеп 2004, 15:30

Щом обектът е прехвърлен с нотариалния акт, значи вие сте горд собственик на маза, компютърен клуб или нещо друго. Честито! Наистина, идете в техническата служба.
BlaueAugen

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 15:33

:))))))))))) Знаех си че ще се посмеете
За Варна, кв. възраждане става дума
rodiто

Мнениеот IE » 09 Сеп 2004, 16:02

Чл. 4. (1) В територията и землищните граници на Варна се включват землищата на Варна и на кварталите Аспарухово, Галата, Виница и Владиславово.
(2) Във Варна се създават пет района със следните наименования и граници:
1. район "Одесос" с граници: Черно море, канал на северен плаж, бул. Цар Освободител, бул. Васил Левски, ул. Струга и по продължението й до северния бряг на Варненското езеро, северният пътен възел на Аспарухов мост, жп ареал, включително пристанище Варна и Вълнолома;
2. район "Приморски" с граници: Черно море, канал на северен плаж, бул. Цар Освободител, бул. Христо Смирненски, ул. Прилеп, до и по землищната граница на с. Каменар, до и по границата на община Варна с община Аксаково;
3. район "Младост" с граници: Варненското езеро, бул. Васил Левски, ул. Струга и по продължението й до северния бряг на Варненското езеро, бул. Цар Освободител, бул. Христо Смирненски, ул. Прилеп, до и по западната и южната землищна граница, дере Сладко биле, ул. Поп Димитър и ул. Трети март, бул. Януш Хуниади, пътен възел на магистрала "Хемус", пътят между (бивш завод "Елпром") "Елкон" - ДФ, "Елдоминвест" - ЕООД, "Елдомсервиз", "Електротерм" - ЕООД, "Метал" - ЕАД, "Варна плод" - ЕООД, "Варна консерв" - ЕООД, и обходен път "Виталакт" - пречиствателна станция, северният бряг на Варненското езеро;
4. район "Владислав Варненчик" с граници: Варненското езеро, до и по източната землищна граница на селата Казашко и Тополи, второкласният път Варна - София, до и по общинската граница на Варна с община Аксаково, дере Сладко биле;
5. район "Аспарухово" с граници: Черно море, до Вълнолома, пристанище Варна, жп ареал, северният пътен възел на Аспарухов мост, северният бряг на Варненското езеро, до и по северната и източната граница на с. Звездица, до и по северната граница на община Аврен с община Варна.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вие си познавате града, разберете в кой от петте района е кв. Възраждане, а по-долу са самите райони. Отивате във вашия и си действате нещата.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ И АДРЕСИ НА РАЙОНИТЕ
РАЙОН АСПАРУХОВО
Кмет 370 010 ;Заместник кмет 370 020
Секретар 370 030;Районен архитект 370 080

--------------------------------------------------------------------------------
РАЙОН ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК
Кмет 465 022; Заместник кмет 465 025
Секретар 463 129;Районен архитект 465 019
--------------------------------------------------------------------------------

РАЙОН МЛАДОСТ
Кмет 501 111;Заместник кмет 455 377
Секретар 445 844;Районен архитект 444 345
РАЙОН ОДЕСОС
Кмет 612 888 ;Заместник кмет 612 887
Секретар 612 881; Районен архитект 612 886

РАЙОН ПРИМОРСКИ
Кмет 303 326 ;Заместник кмет 303 071
Секретар 303 363;Районен архитект 303 043
IE

Мнениеот rodiто » 09 Сеп 2004, 16:11

1000 благодаря !!
в район "Младост" ще да е :)))))))))))
rodiто

Назад към Покупко-продажба