начало

Призоваването на свидетели от Европейската прокуратура може да подлежи на съдебен контрол Призоваването на свидетели от Европейската прокуратура може да подлежи на съдебен контрол

купувам си вила,но имам един въпрос

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

купувам си вила,но имам един въпрос

Мнениеот tikva_82 » 17 Май 2011, 22:46

Реших да си купя вила. След дълго търсене и гледане,намерих това което ми харесва и допада на уникалното място близо до града абе супер. Виличката е строена 1989-1990 година на 3 етажа масивна,документацията която има стария собственник е следната,има наториален акт на парцела,план-проект за строеж,разрешително за строеж,всичко е съгласувано в общината преди да са започнали строежа,има прекарани ток и вода,но нинъде не видях, то си и няма разрешително за живеене или акт 15 или 16 незнам точно как се води. Въпроса ми е на баззата на тез документи всичко законно ли е или не. И ако не е какво трябва да се направи за да се узакони ?
tikva_82
Нов потребител

Re: купувам си вила,но имам един въпрос

Мнениеот magodeoz » 19 Май 2011, 15:57

В повечето общини е възприета практиката такива строежи да се третират по § 6 от ПЗР на Наредба № 2 за въвеждане в експлоатация на строежите – в смисъл, че строежът не подлежи на въвеждане в експлоатация.
Според скромното ми мнение, такава практика е незаконосъобразна по отношение на строежите от четвърта и пета категория. Считано от 1963 г. насам, през всички периоди строежите са подлежали на въвеждане в експлоатация под една или друга форма.
Затова, не е лошо да регистрирате пред съответната община въвеждането в експлоатация на жилищната сграда по реда на чл. 177 от ЗУТ.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба