начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Как да си взема парите-строителя продал имотите

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си взема парите-строителя продал имотите

Мнениеот ivanova24 » 07 Май 2012, 13:49

Здравейте.Строителя-собственик продал апартаментите ни за които ние плащахме пари по предварителен договор.Съдът го осъди да ни върне парите,като същевременно направи възбрана на 1апартамент и 1 ателие.Обявиха ги на 1-ва продан.Срока още не е изтекъл.Обявената цена е мн по-ниска от това което имаме да вземаме.Не мисля че накой ще ги купи.Да участвам ли на втория търг?Кажете ми как да си взема останалите пари като той в договара ни е писан като физическо лице,а има фирма,която му носи доходи?Знам че строи друга сграда-и ако е прехвърлена на някой роднина,как да я открия,какво се прави в такъв случай?А фирмата му има ипотека с банка-трябва да чакам 20 години дали ще си изплати кредита или...незнам.Всяко мнение ще ми е от полза.Благодаря.
ivanova24
Нов потребител

Re: Как да си взема парите-строителя продал имотите

Мнениеот neutralen » 07 Май 2012, 15:41

Има варианти, но всичко е много конкретно. Примерно - наложете запор в/у дружествения дял на фирмата, която му носи доходи - настъпват последиците по чл.517 ал.3 от ГПК.
neutralen
Активен потребител

Re: Как да си взема парите-строителя продал имотите

Мнениеот ivanova24 » 11 Май 2012, 17:47

Фирмата е ЕТ.Кои са другите варианти?
ivanova24
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба