- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
кой има право?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
кой има право?
Здравейте.Имам въпрос и много се надявамда можете да ми отговорите.Предварително се извинявам че няма да се изразя юридически правилно.Въпросът ми е следният:Прадядо ми е разделил един имот половината на нас, другата половина на други роднини.Всички си имаме нотариалян акт.Дотук добре.По негово желание, за удобство оградата между двата имота е посредата между дветв къщи, имам такъв документ с това му желание.По скици също е така.Преди няколко години една от собственичките на другия имот извади скица на която оградата опира в наща къща.Никои не е давал съгласие за подобно нещо, тя никога не е ползвала мястото между оградата и нашата къща, няма и как да влезе тук.Искам да попитам възможно ли е, как е извадила такава скица без нащо съгласие? Сега какво да правим ние?можем ли оправим скицата, защото по този начин тя навлиза в имота ни?Благодаря предварително за помощта!!!
- moreto
- Нов потребител
На скицата има начертани с различни цветове линии и записани със същите цветове две числа-римско и арабско.
Вижте , съвпадат ли на тази граница черната и синята линия.
Освен това , на самата скица има изписани :квадряатурата на имота,колко място е собствено и колко предаваемо. Опишете ако можете всичко това.
Освен това, сигурни ли сте ,че със съседите не сте разделяли само ползването , а не собствеността?
Вижте , съвпадат ли на тази граница черната и синята линия.
Освен това , на самата скица има изписани :квадряатурата на имота,колко място е собствено и колко предаваемо. Опишете ако можете всичко това.
Освен това, сигурни ли сте ,че със съседите не сте разделяли само ползването , а не собствеността?
- sunrise
- Активен потребител
линиите на скицата съвпадат- синята и черната. Пише че парцелът е собственост на баба ми и пише номерът на нотариалния акт.Също пише че парцелът е 652 кв. метра а отдолу че по графически данни е 452 кв. метра.На старата скица, където оградата си е между двете къщи пише същото: 652, а по графически данни 452 метра.Как може в 2 различни скици квадратурата да е същата? Също погледнах в GIS Sofia в кадастъра.Намерих парцелът и там оградата си е между двете къщи.Това какво значи? Много се извинявам, въпросите ми сигурно са глупави, ама така е като не съм учила за вашите професии.Благодаря!!!
- moreto
- Нов потребител
имам и още един въпрос, за което се извинявам.Нашият имот, от баба ми по наследство идва на мен и леля ми.Сега искаме да се разделим, затова и открих различните скици.Имотът е 452 метра, въпросът ми е можем ли да се поделим, защото прочетох че за да се разделим трябва от парцелът да станат два по наи-малко 300 метра и 12 метра към улицата, ние нямаме толкова!!!Ще можем ли да се разделим?Отново благодаря!!!
- moreto
- Нов потребител
Не че не вярвам на очите си, просто не знаех за този минимум в квадратните метри.
Като не можем да се поделим какво се прави? нито ние можем да платим другата част, нито те на нас?
на старата скица която имам линията е само синя, изобщо там не виждам черна.Това какво означава?
Като не можем да се поделим какво се прави? нито ние можем да платим другата част, нито те на нас?
на старата скица която имам линията е само синя, изобщо там не виждам черна.Това какво означава?
- moreto
- Нов потребител
като не можете да го поделите, а не желаете да останете в съсобственост, се изнася на публична продан.Парите се делят лесно.Принципно, сивята линия е регулационната , а черната е имотната. Тази скица от кога е , да не би дворът де е бил един и с тази да е делен, въпреки ,че ако е проект ,трябва да е червена.
- sunrise
- Активен потребител
предполагам че сте прав/а за синята линия.По принцип има още скици но те са в роднината с която ще се делим и не мога да ги измъкна.Предполагам че ще останем в съсобственост.До колкото разбрах самата къща поне можем да си поделим, нали так, дворът да остане съсобственост? Безкраино съм ви благодарна за помощта.
- moreto
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|