начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Само за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! Делба на наследствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Само за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! Делба на наследствен имот

Мнениеот gele111 » 11 Юли 2010, 10:09

Става дума за имот / къща с двор/, който е наследствен на баща ми. Земята и първия етаж са получени в наследство от дядо ми по бащина линия, а вторият етаж е дострояван през 1957 г заедно с майка ми. Баща ми почива през 1962 г. и до сега всички /аз и брат ми/ ползваме къщата. По къщата няма промени.
През 2001 г почива майка ми и оставя саморъчно универсално завещание /цялото движимо и недвижимо имущество/ на брат ми, което той кри до скоро.
Имотът е без документи за собственост, само запис в разписната книга на името на майка ми /без документи/ и скица от стар обезсилен регулационен план от 1921 г. на името на дядо ми по бащина линия.
Въпросът ми е - какво получаваме с брат ми след смъртта на баща ни, има ли дял съпругата му /майка ни/, имайки предвид , че до 1968 г. е действал режима на разделност /закон за лицата и семейството/? И какво може да завещае тя от този имот ?
Последна промяна gele111 на 11 Юли 2010, 16:30, променена общо 4 пъти
gele111
Нов потребител

Re: Помощ при делба

Мнениеот Melly » 11 Юли 2010, 11:07

gele111 написа:Става дума за имот / къща с двор/, който е наследствен на дядо ми. Земята и първия етаж са получени в наследство от прадядо ми, а вторият етаж е дострояван през 1957 г заедно със съпругата му /баба ми/. Той почива през 1962 г. и тогава се открива наследството. Въпросът ми е - какво получават двамата му сина, има ли дял съпругата му /баба ми/, имайки предвид , че до 1968 г. е действал режима на разделност /закон за лицата и семейството/ и при завещание на съпругата му през 2000 г, какво може за завещае тя?

:roll: Да не би да имате корен от Габрово? :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Само за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! Делба на наследствен имот

Мнениеот namakak » 13 Юли 2010, 00:59

За съжаление започвате от 21 ва година.Реституция или не.Узаконяване,съсобственост,вещни права,право и съгласие за вещни права,незаконни строежи според наследствени съгласия на всички собствениц.
Удостоверение за наследници.Ето тукдалаверите са най-яки.Ако не се усетат,от службите в общината срещу рушвет,могат да ви помогнат да излъжете някой наследник собственик.
В противен случай наемете адвокатски услуги,защото не сте писали
,че сте застраховани.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба