- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДГИ-СИО-прекратяване на брака- продажба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
ДГИ-СИО-прекратяване на брака- продажба
През 1991 год.родителите ми прехвърлиха имот чрез покупко-продажба с условие за гледане и издръжка.Повреме на изготвяне на договорабях омъжена и през 1996 год. се разведох. Родителите ми починаха пред2006 и 2007 год. Сега искам да продам имота трябва ли да се търси съгласието на бившият ми съпруг?
- evelin_sf
- Нов потребител
А в решението Ви за развод какво пише? Конкретно за този имот. Прочетете го и ще си отговорите на въпроса сама.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
В решението пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощения. Но давностния срок не е ли 10 години от влизане наразвода в сила?
- evelin_sf
- Нов потребител
evelin_sf написа:В решението пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощения. Но давностния срок не е ли 10 години от влизане на развода в сила?
Бихте ли написали точно, какво е написано в одобреното от съда споразумение за имуществените отношения? Това е важно.
Давността защо я вмъквате тук?
п.п. Променям заглавието на темата Ви с цел по- голяма информативност.
- Гост.
- Старши потребител
споразумнието е в съда при мен няма копие, но в него пише че нямаме имуществени претенции.
При договор за покупко-продажба с условие за гледане и издръжка и ползване на имота,кога става моя собственост?
При договор за покупко-продажба с условие за гледане и издръжка и ползване на имота,кога става моя собственост?
- evelin_sf
- Нов потребител
inspectora написа:evelin_sf написа:evelin_sf написа:Защо да е собственик на половината имот? Той не е полагал никакви грижи за тях.А съм разведена вече повече от 10 години.....Давностен срок родителите ми починаха миналата година . Развода е по взаимно съгласие и в решението пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощения/quote]
Ами принципно би бил собственик (защо? - сега няма да Ви обясняваме ) ... НО ако със споразумението за развода сте си уредили имуществените отношения - то там пише кой е собственик на апартамента
За повече информация - вземате: договора за продажба с/у гледане, решението за развода (със споразумението), акта за брак и бягате при адвокат
... а за давност не говорете изобщо, че ако се стигне до това .... дълга и широка
П.П.: може да вземете и една данъчна оценка и скица (все пак са допълнителна, но не задължително вярна информация относно собствеността ... а и ще Ви трябват така, или иначе по някое време )evelin_sf написа:споразумнието е в съда при мен няма копие, но в него пише че нямаме имуществени претенции.
Споразумението наистина е в съда/ не пречи да имате копие и у вас, но не е и важно/- въпреки това- в диспозитива на съдебното решение по прекратяване на брака то е възпроизведено! Факта, че питате по този начин ме навежда на мисълта/ тук вече отдавна си гадая/, че въпроса с имотите нещо не са ви уредени...Защото ако ли бяха- нямаше да питате за тях!
Имота е придобит по време на брака, ДГИ е възмезден договор! и ред др. особености..., сключен е по време на брака, поради което е и в режим на СИО. С развода сте прекратили имуществената общност и тя се е превърнала в обикновена съсобственос в идеални части... която съсобственост според мен не е прекратена.
За имота, предмет на ДГИ- с подписването му пред нотари- станали сте собственик на 1/2 от него- останалата е на съпруга Ви. Но, това е оборима презумпция! Имали сте възможност да доказвате по голям принос, но мисля, че срока и за това сте пропуснали...
Това е толкова условно казано... че се придържам към написаното от колегата в другата ви тема- с документите при адвокат.
- Гост.
- Старши потребител
evelin_sf написа:споразумнието е в съда при мен няма копие, но в него пише че нямаме имуществени претенции.
Веднага става ваша собственост - по принцип с подписването на договора ... въпросът е, че не е станал само и единствено ваша
... мисля, че дадохме достатъчно насоки по темата и няма нужда от "доуточняващи" въпросчета ... както и да започваме спор - защо така, защо онака ...
Успех!
- inspectora
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|