начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Даите съвет какво да правя

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Даите съвет какво да правя

Мнениеот woofer » 28 Мар 2005, 15:22

Здравеите,
Много 6те ви бъда благодарен ако ми отговорите на въпроса.значи:От фирма"REIMBOL" ми предложиха да ми направят демонстрация на прохусмукачките които продават.След демонстрацията аз бях много о4арован от тази ма6ина и приех да я купя,цената е 2190 евро а аз подписах договор за лизинг: зна4и дадох 400евро и останалите трябва да се изплатят за три години.Но след като си тръгнаха хората които пражеха демонстрацията с жената се скарахме.и след един 4ас звънах на жената на която бях дал капарото да и кажа ако може да не внася парите за6тото 6те се откажа от ма6ината и тя ми каза да несе питеснявам 4е няма проблеми.Но това си и остана,две седмици им званя в офиса и разни мениджери ме оверяват 4е трябва да си я купя тази ма6ина ина4е немогат да ми върнат никакви пари.Моля ви даите някъкъв съвет какво мога да направя,мога ли да разваля този лизингов договор,а прохусмукачката и нея не съм я взимал,нея трябва6е да ми я докарат другата седмица но и тожа не направиха.Благодаря Ви предварително!
woofer
Нов потребител

Re: Даите съвет какво да правя

Мнениеот 234 » 28 Мар 2005, 15:30

Капарото служи като обезпечение за изпълнение на договора. Щом вие се отказвате от него - значи го разваляте и капарото се задържа от продавача.
234

Мнениеот elenailtcheva » 28 Мар 2005, 15:36

На мен много ми прилича на схема за измама, защото при сключване на договор за лизинг не се дава капаро, а първоначална вноска и вещта веднага се получава от купувача, като собствеността върху нея остава на продавача до окончателното й изплащане, но през целия период на лизинга се намира във фактическата власт на купувача и се ползва от него. Не е обичайно доставката да следва плащането на първоначалната вноска.
elenailtcheva
Младши потребител

Мнениеот 567 » 28 Мар 2005, 15:55

закон за защита на потребителите и за правилата за търговия Чл. 67. (1) Договор извън търговския обект е предлагане на стоки или услуги извън търговския обект, включително и по време на пътуване, организирано от търговец или упълномощено от него лице, или при посещение в дома на потребителя или на неговото работно място, без това да е поискано изрично от потребителя.
(2) Търговецът или лицето, което действа от негово име или за негова сметка, при продажбата по ал. 1 е длъжно преди сключване на договора да уведоми писмено потребителя за неговото право да се откаже от договора, както и да посочи името и адреса на лицата, срещу които това право може да бъде упражнено.
(3) Потребителят има право да се откаже писмено от договора по ал. 1 в седемдневен срок от сключването му.
(4) Когато потребителят не е уведомен за правото по ал. 2, срокът за отказ започва да тече от уведомяването му.
567

Мнениеот Dingodog » 28 Мар 2005, 17:33

Извинявам се за въпроса, но ти наред ли си да куваш прахосмукачка за 2'200 евро ?!?!?!
Не мога си представя какво трябва да прави тая машина за тия пари ..... задължително трябва да прави и палачинки :)

Сори, знам че не е смешно но не се стърпях :)

Както и да е, според мен за да развалят договора ще ти задържат капарото за съжаление :(
Dingodog

Назад към Взаимопомощ