Здравейте! Аз и дъщеря ми имаме открита процедура по освобождаване от българско гражданство и проблемът е, че детето трябва да прекара лятото при баща си в България съгласно решението за съда за упражняване на родителските права.
По какъв начин тя ще напусне България, ако точно през тези няколко седмици бъде публикуван указът на президента за освобождаването от бълг. гражданство и нейният задграничен паспорт бъде обявен за невалиден? Възможно ли е напускането на БГ с някакъв временен документ за лица без гражданство и какви са условията за получаването на такъв? Проблемът е, че тя ходи на училище и трябва да се върне в Германия по най-бързия начин. Аз се надявам процедурата да трае достатъчно дълго, за да се върне детето с българския си паспорт без проблеми, но човек трябва да е подготвен за всичко. А и не искам да лишавам бащата от правата му, като просто не я пусна да го посети заради този проблем.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
напускане на страната без гражданство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: напускане на страната без гражданство
Тази процедура трае достатъчно дълго,за да се притеснявате.И защо се отказвате от гражданство?
- галина
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|