- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
безмитен внос и след това смърт?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
безмитен внос и след това смърт?
Направих внос на лек автомобил на инвалид. Той почина след една година. Какво следва да направя? Трябва ли да уведомявам митницата за това, ако тя вече не е уведомена за това? И каква е възможността при това положение да си прехвърля колата на мое име след 3г., когато изтича ограничението на митницата. Само с пълномощното ще мине ли? Макар, че доколкото знам при прехвърлянето в КАТ следва да присъства и собственика на колата.
- alex4o
- Потребител
Re: безмитен внос и след това смърт?
Ne e neobhodimo da uvedomavate nikogo.
Pochinaliat invalid ima li semeistvo?
Pochinaliat invalid ima li semeistvo?
- Keity
ами той всъщност ми беше дядо, има семейство
- alex4o
- Потребител
:) Ok. V takav sluchai MPS stava sobstvenost na naslednicite: prejivelia saprug, i tehnite deca. Edinia variant e, sled izti4ane na 3 god-a period, da izpovadate sdelkata pred notarius kato za celta shte vi e neobhodimo udostoverenie za naslednici, tahnoto prisastvie i kumulativno saglasie da vi prodadat sobstvenai si avtomobil. Sklu4vate dogovor za pok. - prodajba i registrirate avtomobila v KAT. No ne sam sigurna dali v ob6tinata, kadeto 6te si platite patnia danak za saotvetnata ! godina / ne za predi6nite 3 / nama da vi napravat nakakav problem. Moje bi 6te trabva da propusnete da spomenete fakta, 4e ste rodnina na po4inalia invalid.
A drugia variant e, otnovo sled izti4ane na 3god.-a period, naslednicite da vi upalnomo6tat / zaedno / da upravlavate i t.n. vaprosnia avtomobil.
A drugia variant e, otnovo sled izti4ane na 3god.-a period, naslednicite da vi upalnomo6tat / zaedno / da upravlavate i t.n. vaprosnia avtomobil.
- Keity
Moiat slu4ai be6e identi4en, s tazi razlika, 4e po4inaliat / bez az da znam / invalid ne mi be6e rodnina...
- Keity
благодаря ти много
- alex4o
- Потребител
A 6to se otnasia do palnomo6tnoto, to nemoje da proizvede jelanoto ot vas deistvie pri lipsa na podpisana ot strana na sobstvenika deklaracia po chl. 226 DPK...
- Keity
Re: Виждам, че сте запозната с такива дела и ? от мен
В какви случаи има придобиване по давност на автомобил след 5-годишно мотаене по КАТ и временни талони за експертиза, която не е правена защото не може да установи, че автомобила има интервенции по № на рамата. Става въпрос да ми се издаде талон на мое име, при положение, че си имам нотариален договор.
- Мишо
Obasnete slu4aia malko po - podrobno, tai kato ot tova, koeto ste napisal li4i edinstveno, 4e problema e v nomera na ramata.
- Keity
Искам да попитам, след като пълномощника отиде при нотариус след изтичане на 3г срок, но при положение, че инвалида е починал след първата година, няма ли нотариуса, да откаже да изповяда сделката след като митото вече е дължимо, от наследниците, още повече че ако единия наследник прехвърля на другия идеална част от МПС, той попълва декларация по чл 226 ал2 а всъщност дължи митото.........?
- zingova
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|