Здравейте,
Дали някой може да ми каже кое е приложимото право по договор между бг фирма и швейцарска фирма, по който бг фирма извършва услуги в БГ.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
prilojimo pravo
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Отговор
Re: prilojimo pravo
Приложимо право е това, което страните са определили в договора.
Кодекс на международното частно право-чл.39. (1) Когато определянето на приложимото право зависи от квалификацията на фактическия състав или на отношението, тя се извършва по българското право. (3) При извършване на квалификацията трябва да се държи сметка за международния елемент в урежданите отношения и за особеностите на международното частно право.
Кодекс на международното частно право-чл.39. (1) Когато определянето на приложимото право зависи от квалификацията на фактическия състав или на отношението, тя се извършва по българското право. (3) При извършване на квалификацията трябва да се държи сметка за международния елемент в урежданите отношения и за особеностите на международното частно право.
- Be you
Ако не сте избрали приложимо право - няма проблем да го направите. Ако не, то има глава в ЗЗД, която отмени всички останали разпоредби, включително и тези по ТЗ. За кодекса по МЧП - не съм чул да е минал дори и през второ четене, но може и да бъркам.
- enigma
КМЧП дори е обнародван вчера.
Няма определено право в договора и тъй-като услугите се извършват в България, счетох, че това е българското право.
Няма определено право в договора и тъй-като услугите се извършват в България, счетох, че това е българското право.
- prilojimo pravo
Да българското е!
А кодекса има ли го някъде по нета, че съм в чужбина и не мога да го издиря.
А кодекса има ли го някъде по нета, че съм в чужбина и не мога да го издиря.
- enigma
A niakoi sadil li e po tozi na4in 4ujda firma v BG?
Da spodeli malko opit.
Da spodeli malko opit.
- prilojimo pravo
При условие че нямаме арбитражна клауза ми се струва безсмислено.
- prilojimo pravo
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|