Уважаеми колеги,
Обръщам се с молба към Вас за съвет относно предприемане на съответни действия от моя страна срещу кабелен оператор, в следната ситуация:
Имам сключен договор, съдържащ общи условия за взаимоотношения с потребителите (приложение № 1) и поръчка за предоставяне на далекосъобщителни услуги (приемане на разширен пакет телевизионни програми - приложение № 2), както и анекс към договора за получаване на допълнителен пакет, включващ приемането на нови телевизионни програми.
Операторът, с който имам договор, от своя страна е сключил договор с Ринг TV и когато последните излъчват Формула 1, тъй като имат изключителните права за това, операторът прекратява излъчването на допълнителния пакет програми, за който съм подписала анекса, по-точно спира излъчването на RTL, които по същото време излъчват спортното предаване.
Никъде в договора няма изрично разписано право, което да позволява на оператора да прекъсва излъчването на програмите от пакета, който съм заплатила. Даже напротив, в една от точките, регламентираща задължението на оператора, е записао: "да осигури изграждането, поддържането и използването на Мрежата, нейната непрекъсната, качествена и недеждна работа и качественото приемане на предвидения в договора пакет телевизионни програми".
Какви действия мога да предприема и към кой орган мога да се обърна, за да защитя правата си на потребител.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неизпълнение на договор с кабелен оператор
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: неизпълнение на договор с кабелен оператор
В тази точка която ти си посочила е за качеството на приемания от тебе сигнал, а не за програмата която са сприяли"
".....Качественото приемане на предвидения в договора пакет телевизионни програми"...
".....Качественото приемане на предвидения в договора пакет телевизионни програми"...
- 123
Re: неизпълнение на договор с кабелен оператор
За тях, разбира се. По Евроком въобще не дават ртл, а по Центрум уж го дават, но не обещаха, че ще е дълго, а от евротур обещаха, че скоро навсякъде ще е така. Какво значи това? Всички по-малки я дават (от Евротур твърдят, че те са пирати), но ние сме адски прецакани да сме абонати на най-големите разпространители и да не можем да я гледаме. А из цяла България си я гледат спокойно. Това е скандално. Да пишем на ртл ли, да пишем на носителя на правата му за бг ли? Аз се отказах от цифровата, за какво да им плащам, след като не пускат телевизия пи нея?
- Андрей
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|