начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

договор за изработка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

договор за изработка

Мнениеот dalia » 01 Юни 2005, 18:31

здравейте, много моля за съвет!!!
изпълнител съм по договор за изработка на дървени шкафове. Договора е сключен по факс, но по стечение на обстоятелствата възложителят него е подписал, а само е сложил печат. Имам изпратена оферта до въложителя, в която по стойност са посочени материали, труд, транспорт и др. разходи.Проекта на шкафовете е съгласуван устно между мен и управителя на фирмата. В договора изрично е записано че цената се заплаща на 4 вноски с определени дати. възложителят ми преведе по банков път първите 2, но със закъснение. На мен тези пари ми трябваха за да закупя необходимите материали.Но въпреки това започнах изпълнението.
За съжаление собственикът на фирмата смени управителя като новият започна да увърта нещата - че съм бил закъснял с изпълнението, че нямаме договор и т.н. Написах им писмо с обратна разписка, че съм изпълнил поръчката и да определят ден и час за монтажа. По телефона определиха ден и аз закарах шкафовете и започнах монтаж. В един момент новият управител каза, че са много големи, много високи и т.н. и просто ..... не стават.Бил съм закъснял, не отговаряли на поръчката и т.н. Каза ми че разваля договора и да му върна платеното до момента. Аз реших че не трябва да влизам в конфликт и натоварих обратно шкафовете, защото той ми каза да разкарам всичко и ми плати обратните транспортни разходи. Но нямаме нищо писмено - протокол или нещо друго, освен ордер за платените транспортни разходи.
Сега не знам как да постъпя.
Моля за съвет
dalia

Re: договор за изработка

Мнениеот Галина » 01 Юни 2005, 19:29

И кой подготви този договор?
Галина

Мнениеот dalia » 01 Юни 2005, 21:56

Но нали има плащане по този договор - и то по банков път с основание изработка на шкафове?!?
dalia

Мнениеот kalia » 02 Юни 2005, 11:57

в крайна сметка Вие закъсняли ли сте с изпълнението и шкафовете отговарят ли на проекта? Във всички случаи възложителят може да разваля договора само ако отклонението от поръчката е толкова съществено, че шкафовете са негодни за предвиденото предназначение.
kalia

Назад към Взаимопомощ