Здравейте,
Предстои ми да напусна България и да получа чуждо гражданство от държава извън ЕС. По този начин ще загубя българското.
Въпроса ми е какво ще стане със 1)земята която имам(и земед. и за строеж) и със 2) ЕООД на което съм собственик и управител?
Благодаря Ви
- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
загубване на БГ гражданство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: загубване на БГ гражданство
такива като тебе не заслужават да получат консултация.
- ipon
- Потребител
тъй като чужденците нямат право на земя, предполагам ще трябва да си регистрираш дружество, но не съм сигурна. Въпреки това те поздравявам за решението да напуснеш тази скапана абсурдна държава- само така и успех!!!!
- габриела
има държави, които позволяват ведно с новото гражданство да запазиш и българското, проверил ли си как стои въпроса с конкретната ти дестинация?
- shanan
- Младши потребител
Ako drugata durjava izrichno iziskva ot vas da se otkajete ot Bg grajdanstvo niama kakvo da se napravi, no ako ne go iskat ot vas, togava, ako ste BG grajdanin po rojdenie nikoi ne moje da vi lishi ot BG grajdanstvo i shte imate statut na dvoino grajdanstvo. Po otnoshenie na zemiata, triabva da ia prehvurlite na BG grajdanin , ako zagubite grajdanstvo, v 3 godishen srok. Pravo na sobstvenost vurhu sgradi mogat da se pritejavat i ot chujdi grajdani. Ako imate EOOD, to moje da pridobie sobstvenostta vurhu zemiata i taka da si ia zapazite. Po nachalo niama sankcia ako ne prehvurlite sobstvenostta v 3 godishensrok, no ne se znae kakvo moje da hrumne na zakonodatelia...
- OFELIIA
Благодаря ви,
чух че ако човек е гражданин на ЕС (ние ще сме след около 1,5 години) тогава не може да има освен европейското си гражданство и гражданство на държава извън ЕС.
Иначе със загубата на БГ гражданство се губи и ЕГН, тогава с какво се доказва, че документите за собственост (на имот(2магазина на мен като на физ.л.) отделно собствеността в/у ЕООД) са мои. Трябва ли в такъв случай да се прилага (някакъв документ/решение към тях) за да доказвам че съм аз?
Името ми не е уникално (ами ако реша и да си го сменя...) тогава трябва да има начин да показвам, че съм едно и също лице със собственика.
чух че ако човек е гражданин на ЕС (ние ще сме след около 1,5 години) тогава не може да има освен европейското си гражданство и гражданство на държава извън ЕС.
Иначе със загубата на БГ гражданство се губи и ЕГН, тогава с какво се доказва, че документите за собственост (на имот(2магазина на мен като на физ.л.) отделно собствеността в/у ЕООД) са мои. Трябва ли в такъв случай да се прилага (някакъв документ/решение към тях) за да доказвам че съм аз?
Името ми не е уникално (ами ако реша и да си го сменя...) тогава трябва да има начин да показвам, че съм едно и също лице със собственика.
- бай Мангау
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|