- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СПЕЕШНО - ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
СПЕЕШНО - ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
КОЛЕГИ, има изпълнително дело за издръжка с наложен запор върху заплата. Детето е вече 21 годишно и е завършило средното си образование, не е студент. От предприятието отказват да спрат плащането без съобщение от съдия - изпълнител. Ясно, че трябва с негово постановление, но дали молбата да бъде отправена до него или до Районния съд, определил издръжката и тогава до съдия-изпълнителя. Моля, да ми помогнете. Ако някой има опит моля да ми помогне.
- pams
Re: СПЕЕШНО - ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО
Направо до съдия - изпълнителя. А съдебно - счетоводна експертиза правена ли е?
НЕ. осъден е бил да плаща 65 лв. месечно, а е плащал 80.00 лева по свое желание
- pams
Съдия изпълнителя няма да отмени наложения запор без да му се представи постановено определение от районния съд
- mia
При експертиза, която да доказва, че са погасени всички вноски и еввнтуални лихви за закъснение - молба до съдия изпълнител за прекратяване. Ако откаже - жалба против отказа по реда на 332 и сл. от ГПК - до съответния окръжен съд!
Дори, ако има ново решение, с което е присъдена издръжка за пълнолетен, който продължава образованието си - правилно е да има ново изпълнително дело.
Дори, ако има ново решение, с което е присъдена издръжка за пълнолетен, който продължава образованието си - правилно е да има ново изпълнително дело.
- i_ca
Този случай хич не е уреден. Поне за мен. Явно е въпрос на опит и практика. ГПК в чл. 330 казва в кои случаи се прекратява, но аз не виждам моя случай. Никой няма да ми даде разписка, че сумата е платена, защото ги ползва да продължат да получават. Детето няма да заяви писменно да бъде прекратено. Остава да спре да плаща и те да не поискат плащане 2 години, но предприятието не е съгласно. В шах съм, а човека не ми е клиент, а близък
- pams
Аз да поискам експертиза със каква задача? Примерно " да се установи дали има непогасени вноски " и да поискам, ако няма такива да бъде прекратено изпълнителното дело?
- pams
да искам от съдия-изпълнителя съдебно удостоверение до училището да е видно, че вече е завършил образованието си и е настъпила законна причина за прекратяване на издръжката - навършено пълнолетие - от акта за раждане и завършено образование със съдебното удостоверение.
- pams
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|