начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Жалба от сервиз за компютри в КЗП

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба от сервиз за компютри в КЗП

Мнениеот ivailog » 26 Ное 2016, 18:31

Здравейте,

На лаптопа ми се разлепи екрана/матрицата без видими причини но гар. е изтекла преди половин година и го занесох в близкия оторизиран сервиз на марката. Там предложиха да сменят целия модул (матрица+капак) или да го залепят. Залепиха го за 50лв и със 'специално' лепило и след седмица се разлепи отново. Понеже от ремонта имаше гаранция 3мес. го занесох пак, но този път техника се е учил или не е внимавал и е счупил матрицата (тя си работеше идеално). След 2 седм. ми се обадиха че търсят цена за смяна на целия модул но щяло да струва към 1200лв. Ако е в изправност бих могъл да продам лаптопа за около 1000 :) Казаха че ако не искам ремонта ще ми върнат лаптопа и ще сторнират плащането(50лв.)

Подадох жалба в КЗП и след около месец ми отговориха следното: Понеже за плащането на ремонта съм поискал ф-ра на фирма за 50те лв. - това означавало че отношенията не били между физ. лице и сервиза а между фирма и фирма и те не можело да се намесват и да защитават правата ми. Реално лаптопа не е на фирма, а е личен и в протоколите с които е оставян в сервиза са моите имена и данни (не на фирма). Вината си е моя че не съм предвидил последствията заради една фактурка за 50лв, но от КЗП ми беше отказано съдействие и ми препоръчаха да съдя сервиза от фирмата на която уж принадлежи лаптопа.

Въпросът ми е, има ли правно основание да се счита че ако по документи е възложен на сервиза ремонт като физ. лице, но плащането е направено (в брой) с ф-ра издадена на фирма - то от това следва че отношенията са между 2 фирми? Има ли надежда да се опитвам да обжалвам решението на КЗП или наистина единствения шанс е да заведа ги съдя от фирмата на която е издадена ф-ра, или да си взема щайгата от сервиза и да пия една студена вода и да не си губя времето по темата? Благодаря предварително за идеи и мнение.
ivailog
Нов потребител

Re: Жалба от сервиз за компютри в КЗП

Мнениеот lawchoice » 27 Ное 2016, 01:00

ivailog написа:Здравейте,

... Реално лаптопа не е на фирма, а е личен и в протоколите с които е оставян в сервиза са моите имена и данни (не на фирма). Вината си е моя че не съм предвидил последствията заради една фактурка за 50лв, но от КЗП ми беше отказано съдействие и ми препоръчаха да съдя сервиза от фирмата на която уж принадлежи лаптопа.

Прибави 10-те лева ДДС, към сумата за новия ремонт... :lol: :lol: :lol:
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Re: Жалба от сервиз за компютри в КЗП

Мнениеот ivailog » 01 Дек 2016, 12:32

Хаха - мерси много ми беше полезен :D
ivailog
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ