начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Психиатрична експертиза, кредити!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Психиатрична експертиза, кредити!

Мнениеот pivan777 » 16 Дек 2016, 00:25

Здравейте,
тъй като не съм компетентен в областта на правото бих желал да Ви попитам следното, с което се сблъсках.
Имам диагноза БАР (Биполярно афективно разстройство), както и алкохолизъм. В момента съм в ремисия. Преди време в момент на афект и алкохолно влияние изтеглих 3 кредита в размер на около 1000 лева, Имам над 20 епикризи, с които удостоверявам за заболяванията си. Имам добра работа и смятам, че се справям въпреки неприятните диагнози. В момента съм даден на ЧСИ и то за суми, които са некоректни и безумни, с оглед на изтеглените такива (пример: не виждам за адекватно да платя сума от 1100 лева, след като съм изплатил около 85% от дължимата сума и са ми станали да доизплатя максимум 150 лева!). Въпросът ми е дали бих могъл да обжалвам съответното изпълнително дело, на което да представя епикризите, с които разполагам и ако се наложи дори някакво експертно психиатрично решение с диагноза БАР и алкохолна зависимост. Не ме разбирайте погрешно - не желая да избягам от отговорност! За мен е нереално да плащам 1000 % лихва, при положение, че съм имал здравословни проблеми! Но за съжаление кредитните институции и ЧСИ-и омаловажават този факт!

Благодаря Ви предварително!
pivan777
Нов потребител

Re: Психиатрична експертиза, кредити!

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Дек 2016, 00:35

Трябва да се включите в срокове - 14 дена - за възражение, да оспорите разноски и такива неща - за да намалите сметката.
Също така - трябва да има процес - дело, за да може да се разгледат тези неща, за които говорите.
Ако се пропусне този 14-дневен срок - не виждам как ще се възрази.

Освен това трябва да има един вид неспособност да разбирате свойството и значението на подписаните кредити, което не е равно само на една диагноза.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 16 Дек 2016, 00:37

Може и да е имало възможност. Но тя се реализира в делото, по което вече сте осъден.
След като сте получили документите за дължимите суми, от ЧСИ, текат едни кратки срокове, в които може да се възрази. Като следствие се развива дело, където напр.може да се твърди, че сделките са недействителни(нищожни, унищожаеми и тн)-сключени при явно неизгодни условия или по време на отключването на болестта и т.н.

*Видях че има отговор по темата. Но така или иначе -в допълнение.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот pivan777 » 16 Дек 2016, 14:08

Благодаря Ви! Разбирам! А, добре, какви са възможностите и има ли такива за завеждане на някакво дело? За мен това е мошеническа история, разбирате ли! Няма как аз да съм обслужвал кредит и за неизплащане на 3 вноски и просрочие няколко месеца да дължа 1000 % лихва! Това е недопустимо! Предпочитам да се възползвам от адвокатски услуги. Това реално ли е? И последно, ако нямам никакво имущество, движимо и недвижимо, на мое име може ли да има наказателни последствие и какви биха могли да бъдат те? Извинявам се, ако съм нахален с въпросите си, но се чудя как да процедирам.

Благодаря В!
pivan777
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ