начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Неизпълнение на договор за куриерски услуги

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизпълнение на договор за куриерски услуги

Мнениеот servlet » 20 Дек 2016, 16:28

Привет

Имам проблем, който е между моята фирма и куриерска фирма. Той се състои в това че те не доставиха стока на следващия ден как е по договор с тях. По лошото е че не я доставиха и в рамките на 1 седмица. Лошото е че клиентът ми беше разиграван няколко пъти и претендира за обезщетение и той. Лошото е че не върхнаха пратката до мен както беше разпоредено допълнително, а трябваше да отида от Пловдив до София, за да си взема пратката и лично да я доставя до клиент в Симеоново. Лошото е, че и клиентът иска обезщетение за причиненото неудобство. Иска ми се да го удовлетворя да си покрия транспортните разходи и загубата на работен ден, а куриерът ми предлага само около 5 лева. Което е подигравка с мен и с клиентът ми. Разполагам с товарителницата на която накарах управителя на софийския клон да ми се подпише с дата и час в деня в който си взех пратката от София. Имам подписан и подпечатан договор с този куриер, който се задължава да достави пратка на следващия работен ден. Нямам подписан договор по общи условия по който те твърдят че размерът на обезщетението е в този смешен размер от 5 лева. Евентуално може да се привлече като свидетел моя клиент. Останалите са няколко служители от плодивския клон с които имам само устна комуникация и няколко изпратени е-мейли. Има ли изгледи за успех, какво може да се направи. Като обезщетение калкулирах сума, която да покрие евентуално моите разходи и загуби, както и на клиента. В случая не знам какво обезщетение ще удовлетвори клиентът ми, но като цяло ми се ще тази гавра от 5 лева да им стане обеца на ухото.
mishelfoster.com
servlet
Нов потребител

Re: Неизпълнение на договор за куриерски услуги

Мнениеот ivanov_p » 20 Дек 2016, 18:03

Този куриер има ли в името "Май"?
ivanov_p
Активен потребител

Re: Неизпълнение на договор за куриерски услуги

Мнениеот servlet » 26 Дек 2016, 10:22

не се съдържа тази дума в името на куриера
mishelfoster.com