начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Спряна пенсия за инвалидност след преосвидетелстване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спряна пенсия за инвалидност след преосвидетелстване

Мнениеот g_gurkov » 24 Апр 2023, 16:59

Здравейте,
Казуса ми е следния. НА 31.03.2023 г. Бях преосвидетелстван от ТЕЛК Сливен, като ми бе повишен % инвалидност от 75% на 100% ТНР. Около два работни дни по-късно получих по Български пощи с обратна разписка моето ново ТЕЛК-ово решение. 14 дневния срока за обжалване изтече преди около 10 дни, което автоматично означава, че ТЕЛК-а ми вече е активен и аз мога да се възползвам от всички привилегии произтичащи от това! Очевидно, от НОИ-Сливен не са съгласни с това и според тях аз нямам право на пенсия, макар че съм 100% ТНР първа група. Няколко пъти ходих при тях, като се опитват с всякакви нелепи доводи да оправдаят забавянето и спирането на пенсията ми. Последно днес една от служителките се опита да ме убеди, че трябвало да има потвърждение и от работодател, което е не само нелепо, но и изключително некомпетентно и с извинение малоумно твърдение. Също така продължава да твърди упорито, че вече почти месец след преосвидетелстването ми, не били получили решението от ТЕЛК. Обадих се в НЕЛК София и от там ме увериха, че не е възможно да не са го получили. Последно получих пенсия през месец Февруари 2023, като от тогава е спряна, като в разпореждането е посочено отпадане на основанието, което е нелепо при положение, че % ми инвалидност дори се повиши. Моля, посъветвайте ме как да процедирам и към кого да се обърна! Такива своеволия са недопустими. Още повече, че аз като пенсионер смятам да се преместя в друга страна членка на ЕС и с формуляр S1 от НЗОК да си прехвърля осигуровките там. Очевидно много хора не са съгласни с това и се чудят как да ме лишат от това ми право. В крайна сметка не е тяхна работа да тълкуват законите, а да ги спазват и ръководят по тях. С добро няма да се случат нещата. Моля, дайте съвет как да процедирам по-нататък! Благодаря предварително и спокоен следобед на всички!
g_gurkov
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ