начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Свободно слово или клевета?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свободно слово или клевета?

Мнениеот ivaylo_ » 18 Апр 2024, 16:22

Здравейте, понеже наскоро приключих работа, исках да оставя мнението си в сайтове като папагал бг, работодател бг и т.н. за да могат бъдещи потенциални служители да имат представа какви условия предлага фирмата. Искам да съобщя, че в началото преди още да подпиша договора ми беше предложено, по телефонен разговор, да вземам по-голямата част от уговорената заплата по договор, а останалата да ми бъде пращана по куриер без да се обявява в НАП. Написал съм следната чернова:

„В самото начало преди да подпиша, в разговор по телефона, ми беше предложено да получавам част от заплатата по договор, а останалата -- по куриер. Разбира се отказах. Понеже бях заплашван със съд няколко пъти искам да добавя от правно съображение, че нямам доказателства за изписаното в този параграф твърдение и читателя трябва да си направи свой извод за истинността му.“

Мога ли да го публикувам в този вариант (ако изобщо) без да ми бъде направен правен проблем от страна на фирмата в бъдеще? Ако някой може да ме насочи как да напиша мнението си „по-коректно“, но да предам същата информация, ще съм благодарен.
ivaylo_
Нов потребител

Re: Свободно слово или клевета?

Мнениеот berto » 18 Апр 2024, 19:40

Не се занимавайте, според мен. Който е умен, ще се досети, че има нещо нередно още в началото, след като му го предложат това. Има хора, които даже търсят такива неща, за да не плащат осигуровки. Господ си знае работата, не го мислете.
berto
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Апр 2024, 23:28

Аз съм против експлоатацията на тружениците -нищо - че е старомодно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bozyo » 19 Апр 2024, 15:44

ivan_lawyer написа:Аз съм против експлоатацията на тружениците -нищо - че е старомодно.

не е само старомодно, а е противозаконно. НС цял закон прие, с който обяви всичко преди 1989 г. за престъпно. нищо, че законите не би трябвало да имат действие със задна дата. днес единствената правилна идеология е експлоатацията, въпреки неотменените напълно "престъпни" закони и кодекси. общественото осигуряване още преди 30 години го източиха с касовата и масовата приматизации.

ivaylo_ написа:Написал съм следната чернова:
... да получавам част от заплатата по договор, а останалата -- по куриер. ... отказах. ...

лични действия можете да коментирате, за чуждите ще ви трябват доказателства. заплахата е престъпление, а обвинението в престъпление също е престъпление.
bozyo
Потребител

Назад към Взаимопомощ