Колеги, в ТД ми твърдят, че нямат никакви временни удостоверения за издадени акции, а книгата на акционерите е в централният депозитар.
Възможно ли е това?
Как да направя справка в централния депозитар кой какви акции има и на каква стойност?
Това дружество участва с определене брой акции в друго-това ще се отрази ли от ЦД и остават ли собствени тези акции на ТД?
По актуално състояние излиза само определен брой акции-как да проследя хронологията от създ. на ТД досега?
Благодаря!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
акции
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: акции
АЙ АЙ АЙ ...........ЩЕ ТЪРСИШ ДЕПОЗИТАРНИ РАЗПИСКИ , явно дружестгвото е публично/ДО ТАКЪВ ИЗВОД СТИГАМ ОТ НАПИСАНОТО/ , от там /ЦД/си получават книга на акционерите , та дружеството има договор с ЦД и след ,като е публично поне една книга на акционерите се взема преди всяко годишно обще събрание което трябва да се проведе първото 6 месечие ..........между другото ЦД не работи с физически лица ,а с регистрационни агенти и инвестиционни посредници .........,освен книга на акционерите от ЦД може да са си изискали и удостоверение за структурата на капитала..../то е различно от актуално правното състояние /
ВСЕ ПАК ЗА РЕГИСКРИРАНИ ЕМИСИИ В ЦД МОЖЕ ДА ПРОВЕРИШ ТУКА http://www.cdad.bg/bg/bgregstock.html
ВСЕ ПАК ЗА РЕГИСКРИРАНИ ЕМИСИИ В ЦД МОЖЕ ДА ПРОВЕРИШ ТУКА http://www.cdad.bg/bg/bgregstock.html
- донна2
Re: акции
Все пак феникс провери да не би да става въпрос за издаване на книга на акционерите извън реда по договора за регистър.......ами щом ще е в ЦД ами да идат да си я получат ,много малко инфо си дал........ако дружеството е публично ...за което си мисля ,че е така от малкото инфо прови и на страницата на Комисията по финансов надзор в раздел емитенти на ценни книжа.
Все пак достъп до регистрита на ЦД става по реда на чл.133 от ЗППЦК-Чл. 133. (1) (Изм., ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Всеки инвеститор има право на достъп до регистрите на Централния депозитар чрез негов член само относно информацията, свързана с притежаваните от него ценни книжа, и със сделки с ценни книжа, по които той е страна. Централният депозитар, както и неговите членове, не могат да откажат услугите по изречение първо.
ПРОЦЕДУРАТА по издаване на депозитарни разписки -на стр 68 от приложението към правиника на ЦД
ПРЕДВИД МАЛКОТО ИНФО КОЕТО ИМАМ ТИ ПИША МОЖЕ БИ МАЛКО НА ПОСОКИ .
Все пак достъп до регистрита на ЦД става по реда на чл.133 от ЗППЦК-Чл. 133. (1) (Изм., ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Всеки инвеститор има право на достъп до регистрите на Централния депозитар чрез негов член само относно информацията, свързана с притежаваните от него ценни книжа, и със сделки с ценни книжа, по които той е страна. Централният депозитар, както и неговите членове, не могат да откажат услугите по изречение първо.
ПРОЦЕДУРАТА по издаване на депозитарни разписки -на стр 68 от приложението към правиника на ЦД
ПРЕДВИД МАЛКОТО ИНФО КОЕТО ИМАМ ТИ ПИША МОЖЕ БИ МАЛКО НА ПОСОКИ .
- донна2
Колега, аз имам сходен проблем. Да контактуваш с Централен депозитар е много трудно. Ние не сме публично дружество и въпреки това твърдят, че те имат актуална акционерна книга, която на нас ни трябва във връзка с изплащане на дивиденти. Акциите на нашето дружество са поименни, но въпреки това наш служител си е купил известно количество чрез Инвестиционен посредник. Моля, ако някои има повече инфо за видовете акции и Центр.депозитар, да отговори. Благодаря.
- d_ileva
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|