начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

възможно ли е?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

възможно ли е?

Мнениеот mansan » 15 Юни 2005, 13:39

Възможно ли е работник, който е назначен по трудов договор на непълно работно време да бъде задължен да бъде и на разположение на работодателя през определено време от денонощието?

[%sig%]
mansan

Re: възможно ли е?

Мнениеот 789 » 15 Юни 2005, 13:41

ако в договора пише непълен работен ден при ненормирано работно време, да
789

Мнениеот mansan » 15 Юни 2005, 13:49

Благодаря за бързия ви отговор, но все пак не ми е ясно- съгласно КТ при ненормираното работно време работникът е този, който сам определя началото на работното си време, а работодателят определя само времето през което работникът задължително трябва да бъде на работа. Мен ме интересува може ли работника да работи примерно през ден или в определени дни от месеца, а в други дни да бъде на разположение на работодателя си?
mansan

Мнениеот mia » 15 Юни 2005, 15:33

Ненормирано работно време означава, че работникът е длъжен да спазва определеното от работодатяля работно време, но при необходимост да остава и извън него. За това му се полагат допълнително 5 работни дни.
mia

Назад към Взаимопомощ