начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Валидност на писмен договор подписан между физически лица

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Валидност на писмен договор подписан между физически лица

Мнениеот prostopitasht » 10 Ное 2017, 22:22

Здравейте, подписал съм писмен договор с физическо лице, без да е заверен от нотариус, без свидетели, в който се описва, че до определен срок той е съгласен да ми върне дадена(малка) сума пари и да ми даде достъп да си взема жилищни вещи.

Но понеже той отказва да изпълни каквото и да е, описано в договора, ми е интересно този договор, който сме сключили двамата и е в писмен свободен текст, упоменаващ дата и сума, подписан от двама ни с личните ни данни, възможно ли е да предявя някакъв иск съдебно или не?

Това, което ме притеснява е, че реално:
1. договорът не е подписан пред нотариус/свидетели като сумата е доста под 5000лв
2. реално как мога да докажа, че парите не са ми дадени или че ми е отказан достъп до моите вещи(описани в договора).

Благодаря
prostopitasht
Нов потребител

Re: Валидност на писмен договор подписан между физически лиц

Мнениеот ivanov_p » 10 Ное 2017, 23:56

Проблемът е, че към договора нямате разписка, че сте му дали парите. Без такава разписка или текст в договора, че самият договор е разиска или, че сумата е предадена при подписване на договора, няма как да докажете, че сте му дали сумата. За вещите може да се обърнете към адвокат, който да сезира прокуратурата, след като види какво е писано в договора. Това може да го стресне и да върне и парите.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ