начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

ГЛОБА ОТ ХЕИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГЛОБА ОТ ХЕИ

Мнениеот РОСИ » 20 Юни 2005, 23:44

при проверка от хеи ми е сьставен акт за адм нарушение по чл.23 ал1 от нар 15 от дв бр 77/87год и 38 и 39 от предходните и заключителни разпоредби и чл31 ал 2 от закона за здравето дв бр 70/2004г ...Случаят е следния : нямам разтворен дезинфекционен препарат ( имам го под формата на таблетки) ,нямала сьм и клиенти за деня(видно от касовия апарат). Някой би ли ми разяснил моето нарушение и как най добре да обжалвам. :x :x :x
РОСИ

Мнениеот iana » 21 Юни 2005, 22:45

Сигурна ли сте, че става въпрос именно за пар. 38 и 39 от преходните и заключштили разпоредби на посочената наредба т. к. не ги намирам в последната. Ако можете да я намерите проверете я. Проверете и наложената ви санкция, въз основа на коя разпоредба е и дали е минимум или максимум.
iana

Мнениеот iana » 21 Юни 2005, 23:06

Сигурна ли сте, че става въпрос именно за пар. 38 и 39 от преходните и заключштили разпоредби на посочената наредба т. к. не ги намирам в последната. Ако можете да я намерите проверете я.
От разясняване на нарушението смятам нямате нужда. Предполагам сте или фризьорка или козметичка и фактът, че имате дезинфектант на таблетки показва, че сте запозната с изискванията на закона за дезинфекция на инструментите след всяка употреба, а фактът, че този ден сте нямала клиенти е без значение. Друг е въпросът, ако въпросните таблетки за дезинфекция са ограничени с определен срок на действие след разтварянето им или сте очаквала клиент в уговорен по - късен час от проверката на ХЕИ и сте смятала именно тогава да направите разтвора.
iana

Назад към Взаимопомощ