- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нанасяне на щета при ремонт
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Нанасяне на щета при ремонт
Здравейте. Искам да Ви помоля за съвет. Онзи ден, докато се къпех, в 19.15 ч. съседът над нас разбиваше плочките в банята си с канго, без да предупреди, че ще извършва такива ремонтни работи. В резултат парче от мазилката на моя таван падна, което доста ме изплаши. Слава богу повредата не беше голяма, а и падна в другия край на банята, а не там, където бях аз. Веднага извиках представител на фирмата, която извършваше ремонта. Той се държа арогантно и каза, че това било "нормално" и "какво толкова е станало". Това последното ме вбеси - не смятам за нормално някой да руши жилището му без неговото знание и одобрение. Взех данните от личната карта на управителя на фирмата, но подозирам, че ще откаже да ми отстрани нанесената повреда. Като допълнение, установих, че същата щета е нанесена и в кухнята ми. Моля за съвет, при отказ на строителя да отстрани повредите ми за негова сметка, как да процедирам. Благодаря предварително.
- rumikamb
- Нов потребител
Здравейте,
Рапоредбите на чл.45 и чл.49 от ЗЗД (в зависимост от различните хипотези) изрично уреждат отговорността на лицата, които са нанесли вреди на притежаваното от Вас имущество.
Аз бих поискал и обезпечение на доказателствата по реда на чл.165 и следващите от ГПК.
Успех
Рапоредбите на чл.45 и чл.49 от ЗЗД (в зависимост от различните хипотези) изрично уреждат отговорността на лицата, които са нанесли вреди на притежаваното от Вас имущество.
Аз бих поискал и обезпечение на доказателствата по реда на чл.165 и следващите от ГПК.
Успех
- freeboy
- Нов потребител
Благодаря!
Много Ви благодаря за съвета!
- rumikamb
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|