начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

задачка закачка ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

задачка закачка ?

Мнениеот джо джо » 22 Юли 2005, 12:05

Предварително се извинявам за въпроса :oops:

От къде мога да си извадя документче за актуално състояние на ООД?
Имам някакъв спомен, че се правеше в сградата на Булстат (паметника Левски) .. но паметта може и да ме лъже.

Моля помогнете, че ме припират за документи :?
джо джо

Мнениеот justine » 22 Юли 2005, 12:22

Вероятно имате предвид НСИ на ул. "Панайот Волов". Там могат да Ви издадат удостоверение за актуално състояние, но съдът не го признава. Ако актуалното не Ви е необходимо за пред съд - може и от там да си го извадите - става веднага. Ако ли не - СГС, Фирмено отделение, вход от към ул. "Позитано". Трябва Ви № на фирменото дело и коя година е регистрирано дружеството. Плащате 5 лв. на касата и после на гишето за съответната година подавате квитанцията + молба, свободен текст. Ще бъде готово след 3 до 5 дни.
justine
Потребител

Мнениеот джо джо » 22 Юли 2005, 12:38

Срокът от 3 до 5 дни ме притеснява единствено.
Става дума за от 3 до 5 работни (делнични) дни или календарни?
В паметта ми е останала и някаква приумица, че и в съда трябва да го издават на момента.. ? Та нали Съда и НСИ черпят информация от една и съща база данни ... парадокс.
джо джо

Мнениеот Гост » 22 Юли 2005, 12:55

Удостоверение за актуално състояние се вади от отдел фирмен асигурност към служба класифицирана и комплексна фирмена информация към НСБОП.
Гост

Мнениеот justine » 22 Юли 2005, 16:03

Понеже питате за София, затова Ви писах за срока за изд. на удостоверението. Той си е от 3-5 дни. Другаде може да ги издават и веднага, това зависи от организацията на дейността на съответната съдебна администрация. Лично аз многократно съм молила /учтиво/ деловодителките във ФО и те са ми издавали удостоверението за следващия ден, но това е изключение от практиката на деловодството в СГС. Иначе на "П. Волов", зад Музикалния театър издават удостоверението веднага, срещу 6 лв. Ако удостоверението Ви е необходимо спешно и няма да го депозирате в съда - вървете в НСИ.

А, това за НСБОП не го знаех, но не ми се струва сериозно, поне не във всички случаи.
justine
Потребител

Назад към Взаимопомощ