начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

vypros za mito na cigari-molq hepl

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

vypros za mito na cigari-molq hepl

Мнениеот algebra » 26 Юли 2005, 18:44

zdraveite.moje li nqkoi da mi otgovori?
imam priqtel v angliq,na kogoto izprashtam cigari otvreme navreme.posledniqt mi kolet oba4e sa go otvorili,i sa obmitili 2 kartona cigari viktory za skromnata suma ot 75 liri!moqt priqtel ne e hodil da si vzeme koleta.
vyprosyt mi e,ima li nqkakav na4in da ne gi plati tezi pari?ako ne vzeme koleta v opredelen srok,shte mi go vyrnat li(naprimer za moq smetka,i predpolagam,vse pak shte e dosta po evtino?)a dori id a go vyrnat,toi ostava li dlyjnik?a ako go vyrnat az shte dylja li syshtoto mito,no tuk?
molq pomognete!blagodarq!!ako moje,dori mi otgovorete na kote6ka_Stypka@yahoo.com
algebra

Мнениеот Гост » 26 Юли 2005, 20:56

За Англия незнам, но предполагам, че е като в Австрия: Ще дължи тези пари, ако си вземе цигарите, но може да обяви, че не приема колета, защото например не ви познава или защото не желае да обмитява стоката. При нас като се откажеш от обмитяване се пише молба до митниците да приемат стоката, която е изоставена в полза на държавата и те решават дали да се заплаща такса за загробването й ( ако ще я унищожат) или нещата спират до там ако я решат да я продадът на търг. Но специално митническите законодателства са много сродни - най-много при тях да е по-усложнена или по-опростена процедурата. А вас нищо не могат да ви задължат да платите - при връщане на стоката в България - цигарите са с български бандерол, който установява произхода им и указва, че всички мита и такси за същите са вече платени (цигарите които се изнасят са без бандерол, освен в някои изключителкни случаи, но тогава номерата на бандеролите са подробно описани от данъчните - случаи които на практика не се срещат).
Гост

pokorno blagodarq

Мнениеот algebra » 26 Юли 2005, 21:23

bezkraino sym Vi zadyljena,nepoznati mi gospodine.
algebra
algebra

Назад към Взаимопомощ