начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Регистрация на Еоод от чужд гражданин от чужбина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на Еоод от чужд гражданин от чужбина

Мнениеот Fulgi » 04 Авг 2005, 19:58

Здравейте, благодаря предварително на всеки, който ми отговори.

Проблема ми е следния: Гражданин в Дания иска да регистрира ЕООД в БГ. Той обаче няма да идва в България, как да заверя списимена и пълномощните, които той ще ми издаде за да стартирам процедурата за регистрацията в България. Това естествено ще стане в Дания, но как по точно. Каква е точно процедурата.

Другия ми проблем, че на друг познат пак от Дания който подписа тук в Бг пред нотариус, гореспоменатите документи, на учредителния акт и на протокола са едновременно на български и на английски, но няма подпис на преводач. Мислите ли че това би било голям проблем, когато ги подавам в съда. На списимена и пълномощното има подпис на преводач.

При първия случай пак се получава проблема, и с протокола и учредителния акт на които няма подпис от преводач.
Ако е нужен такъв какво мога да направя, за да бъдат признати тези документи и да не ми спрат регистрацията в съда
Fulgi

Мнениеот Гост » 04 Авг 2005, 20:07

Регистрирах ООД с участие на германски гражданин, като същия е и управител. Нямах проблеми, само, че на спесимента трябваше да има името на преводача и подписа му, но не и на другите документи. :lol:
Гост

Мнениеот адвокат » 04 Авг 2005, 21:33

В Софийски градски съд-Фирмено отделение се подвизава съдията Йосифова,която има склонност към нормотворчество.Та единствено с нея съм имал проблем по повод нейното изискването протокола и дружествения договор на ООД учредявано от чужди граждани да бъдат заверени от заклет преводач.Интересното е,че същата отмени резолюцията си "без движение" след като в писмена молба и пообясних приложението на ТЗ и ГПК.Иначе бях решен да обжалвам!
адвокат

Мнениеот Гост » 04 Авг 2005, 22:03

Нека вашия човек да отиде в българското консулство или посолство в Дания и там да задейства процедурата по заверяването.
Гост

Назад към Взаимопомощ