Привет на всички!
Към neuverena_20
Искам да ти кажа,че за разлика от другите ВУЗ-ове,
в ЮЗУ-то
изучаваме
Гражданско право и Конституционно право в първи курс,пак ще ти повторя-в първи курс,т.е.не си губим времето.В това число,поне аз,изоставам по Конституционно,а не избързвам.Така че преди да пишеш,се поинтересувай малко,а не говори пет за четири,т.е.през изуй гащи.
И много правилно Манол Станин казва:
"Колеги,четете за напред,дори и да не разбирате-четете".
И ако не беше Конституционното право,къде по-трудно щях да схвана предмета на Административното и едно голямо БРАВО на ЮЗУ-то,че изучаваме КП много преди АП.Явно има смисъл,
защото говорим за осъществяването на две коренно различни власти,т.е.законодателна и изпълнителна,като не можеш да започнеш да изпълняваш(правителство,МС) преди да бъде сътворено(парламент,НС).
Абе с други думи-много сме по-напред от останалите ВУЗ-ове(изключвам съравнованието със СУ и ПУ),защото докато те изучват Всеобща история на не знам какво си,ние решаваме казуси по ГП.
Ами така е,след като деканът ни е
проф.д-р Александър Воденичаров
е член на Висшия съдебен съвет.Това е да те ръководи човек с 15-20 години юридически стаж в съдебната власт-е безценно.
Воденичаров е и председател на СНС по правни науки при ВАК-вече втори мандат
Към Schneewittchen
Охххооооо колежке,как сме?
Виж,аз не целя висок успех,т.е.гледам да не падам под 4.50 и да си вземам изпитите от първия път,
и го правя
Истинската ми цел са знанията,които ще ми служат,т.е. ще ми трябва за дай Боже адвокатурата,а не тези,които са плод на науката,т.е. за шестица.Трябва да се прави разлика между науката и самия отрасъл.
Науките са за професорите.Това нас не ни интересува.Затова във всеки учебник по право се обяснява хем,например,целта на КП,хем за самата наука КП.Например,че науката КП се основава на принципа на непрекъснатото развитие,да проучва,да анализира и т.н.,
а отрасълът е
система от множество правни норми,институти и подинститути,които са взаимосвързани,бля-бля и се прилагат в условията на определена обществена среда.Е,за мен е по-важен самият отрасъл.Но това,разбира се,не трябва да се абсолютизира,т.е.и науката играе своята важна роля,защото без нея няма кой да сложи отрслите в дом с табелка на вратата с надпис "Тук живее семейство Конституционно право"
Това че не съм начертал кръговете с пергела на изпита по ОТП и,че нямам шест ми е през оная работа.Тук ми трябваше да вникна в съдържанието,т.е.да разбера основните правни понятия,които да ми помогнат за другите отрасли с техните институти и подинститути.
Позрави на колегите от моя курс.Затягайте коланите-тепърва започва интересното.