начало

Иван Гешев и Невена Зартова ще бъдат разпитани по дело срещу прокурор Иван Гешев и Невена Зартова ще бъдат разпитани по дело срещу прокурор

Отказ на първоначална регистрация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ на първоначална регистрация

Мнениеот 7777 » 26 Апр 2006, 13:08

Някой знае ли, има ли практика извън Ст.Загорски окръжен съд да се изисква документ за съдимост при регистрация на ЕООД от чужденец. И да се откаже вписването поради това, че едноличния собственик и урпавител има провинения в страната си: шофиране без книжка и палеж.Аз не намерих основание и мисля да обжалвам.
7777
Младши потребител

Мнениеот tessa » 26 Апр 2006, 13:19

Отговор от град извън района на Стара Загора: няма такава практика, не се изисква свидетелство за съдимост. По ТЗ българските и чуждестранните лица са равнопоставени. Ако не Ви изискват такова свидетелство за българско лице, няма основание да искат за чуждестранно, поне в ТЗ и в ЗНИ няма :roll:
Аватар
tessa
Потребител

10Х

Мнениеот 7777 » 26 Апр 2006, 14:08

И аз така сам чувал, че поне в Бургас и Сливен не искат. Благодаря.
7777
Младши потребител

Назад към Търговско право