Към други условия в ТД пише:"Страните приемат условията на Закона за защита на конкуренцията относно пазене на производствените и търговски тайни на сдружението и неучастие в конкурентни дейностти,Работникът подписва декларация за пазене на служебна тайна, неразделна част от настоящия договор.Работникът поема ангажимент да не развива подобна дейност в срок от 5 г след приключване на настоящия договор."
Всичко това е дописано на ръка към ТД.По принцип давността е 5 г по закон но за възбуждане на наказателна отговорност, никъде не е споменато за служители конкретно..това означава ли че този срок може да се определя от работодателя...???Бъх желала да чуя вашите мнения, по текста по горе..Благодаря предварително.
- Дата и час: 07 Фев 2025, 21:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
други услововия към ТД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
други услововия към ТД
Последна промяна galentinass на 14 Юли 2006, 13:11, променена общо 1 път
- galentinass
- Младши потребител
Re: други услововия към ТД
galentinass написа:Към други условия в ТД пише:"Страните приемат условията на Закона за защита на конкуренцията относно пазене на производствените и търговски тайни на сдружението и неучастие в конкурентни дейностти,Работникът подписва декларация за пазене на служебна тайна, неразделна част от настоящия договор.Работникут поема ангажимент да не развива подобна дейност в срок от 5 г след приключване на настоящия договор."
Всичко това е дописано на ръка към ТД.По принцип давността е 5 г по закон но за възбуждане на наказателна отговорност, никъде не е споменато за служители конкретно..това означава ли че този срок може да се определя от работодателя...???Бъх желала да чуя вашите мнения, по текста по горе..Благодаря предварително.
това е нищожно ,не поражда нищо нямат право да му забранят да развива подобна дейност ,ако по време на трудовото правоотношение " разгласи поверителни за него сведения ,е разбира се ако се знае кои са тия сведения , а не нещо абстрактно " ,то това ще е нарушение на трудовата дисциплина -чл.187 т.8 КТ ..нищо по-вече .
За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш ..........
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- donna
- Старши потребител
донна
За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш .......... -ДОННА
а защо тогава го пише това нещо въобще да се чуди човек-за 5 години говоря щом е нищохно и мога да си работя каквото искам?ама че работа![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
а защо тогава го пише това нещо въобще да се чуди човек-за 5 години говоря щом е нищохно и мога да си работя каквото искам?ама че работа
- galentinass
- Младши потребител
Re: донна
galentinass написа:За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш .......... -ДОННА
а защо тогава го пише това нещо въобще да се чуди човек-за 5 години говоря щом е нищохно и мога да си работя каквото искам?ама че работа
От къде да знам защо го пишат
Разходи се из форума има много такива теми
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- donna
- Старши потребител
Re: донна
donna написа:galentinass написа:За каква наказателна отговорност питаш няма такава в случая работи каквото искаш и както искаш .......... -ДОННА
От къде да знам защо го пишат![]()
![]()
предполагам за да ви сплашат да ги конкурирате
![]()
![]()
Разходи се из форума има много такива теми
много ти благодаря ДОННА, ще се поразроя тук таме благодаря пак
- galentinass
- Младши потребител
имам същия проблем с моя шеф. И той иска да подготвя декларации, които да се подпишат от всички работници за запазване на фирмена тайна и пет години да не работим или да не образуваме дружества извършващи конкурентна дейност. За нарушението на декларацията шефа ми може да иска обезщетение в размер до 100 000 лв.
- brianna_banks
- Нов потребител
brianna_banks написа:имам същия проблем с моя шеф. И той иска да подготвя декларации, които да се подпишат от всички работници за запазване на фирмена тайна и пет години да не работим или да не образуваме дружества извършващи конкурентна дейност. За нарушението на декларацията шефа ми може да иска обезщетение в размер до 100 000 лв.![]()
![]()
Декларацията ще е нищожна ,за фирмената тайна писах по-горе ,ако си в ТПО какво може да се случи и какъв е резултата , ама вие знаете ли точно каква ще е тая фирмена тайна /най-много дисциплинарно наказание и то при съществуващо трудово правоотношение /,нищо по-вече ,така ,че вашият шеф ще гледа тия 100 000 лв през крив макарон , пък уведомете и ОИТ да го глоби и тя за нарушаване на трудовото законодателство ,голям купон ще падне
Единствено ограние от това правило и то не точно като това което описвате има за Директора за връзки с инвеститорите при публичното дружество /това лице работи на трудов договор / Те както и членовете на управителния орган нямат право да разпространяват непублична информация .
чл.116г. ал.6 във връзка с чл.116б АЛ.1 буква В от ЗППЦК и то само по отношение да не се разпространяват непублична информация за дружеството докато работят там и след като престане да работи в дружеството .
Ограничението е само за неразпространение на непублична информация нищо друго .
- donna
- Старши потребител
благодаря ви
чули недочули работодателите да си вържат гащите аиде измислили декларациии ами има си адвокати да се съгласуват стях декла..хахаа
а не д ами се излагат....аз не бях сигурна за това и затова си отворих устата пред шефа, явно е било основателно..значи да не работя това НЯМА ПРАВО ДА МИ ЗАБРАНИ...
а не д ами се излагат....аз не бях сигурна за това и затова си отворих устата пред шефа, явно е било основателно..значи да не работя това НЯМА ПРАВО ДА МИ ЗАБРАНИ...
- galentinass
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|