начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

какво следва да се направи при следния случай

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какво следва да се направи при следния случай

Мнениеот stanieri » 15 Сеп 2006, 01:03

Здравейте!
Имам оферта за изработка на интернет сайт на фирма, в която работи мой приятел! С приятеля ми ще покрием всички разходи, свързани по изработката на сайта, хостването му, закупуване на домейн, поддръжка и редизайн на сайта!
Собственика на фирмата, на която ще правим сайт ще ни заплаща процент от продажбата на продукт, който е поръчан във фирмата, но в случая клиента ще се запознае с фирмата посредством сайта.
Въпроса ми е как трябва да се уредят отношенията между собственика на фирмата, мен и приятеля ми? Какъв договор препоръчвате да се сключи, какви са особеностите при оформянето му?
Благодаря Ви предварително за отделеното внимание!
stanieri
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 15 Сеп 2006, 01:49

Относно Вас и собственика на фирмата целесъобразно е да се сключи договор за изработка по смисъла на чл.258 от ЗЗД.
Договорът за изработка се явява от категорията на двустранните и възмездни договори.В най-общи насоки следва да съдържа датата и мястото на сключване,данните за възложителя и изпълнителите,предмета на дължимия резултат по договора,общи задължения на страните,начини,осигуряване на средства и срокове за изпълнение,приемане и възнаграждение,клаузи по неизпълнение на договора.По осмотрение на страните в договора могат да се впишат и други обстоятелства.

Колебая се доколко по отношение на приятеля Ви неговият работодател може да му предложи и сключване на договор за допълнителен труд по условията на чл.110 от КТ.Разбира се,ако вашия приятел има сключен и работи по основен трудов договор при същия собственик на фирмата.
gosho72
Потребител

Назад към Търговско право