начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Казус чл.119 ГПК!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус чл.119 ГПК!

Мнениеот Вуцов » 18 Юни 2004, 14:37

Колеги дайте съвет! Фактическата обстановка е следната: ООД с двама управители действащи заедно и поотделно. Единият предявява иск от името на ООД-то, а другият след известно време прави отказ от същия този иск. Съдът прекратява делото. Как да боря определението за прекратяване?
Благодаря предварително.
Вуцов

Re: Казус чл.119 ГПК!

Мнениеот donna » 18 Юни 2004, 14:51

мисля никак не мож обориш определението за прекратяване
donna
Старши потребител

Мнениеот ДИ » 20 Юни 2004, 21:23

Според мен можеш да обжалващ. Логически "заедно и поотведлно" означава два самостоятелни начина на представителство на ООД-то.
ДИ

Мнениеот пенка » 21 Юни 2004, 10:34

мисля, че можеш да обжалваш, защото действията на единия управител без съгласието на другия пред съд може да доведе до нежелани последствия.
пенка

Мнениеот ттсттн » 24 Юни 2004, 14:28

Ако ще гласуваме, и аз мисля, че не можеш да "бутнеш" прекратяването.
ттсттн

Мнениеот Вуцов » 29 Юни 2004, 14:56

Благодаря на всички!
Вуцов

Мнениеот anastassia terzieva » 29 Юни 2004, 15:58

taka e ako ne e raglamentirano v uchreditelnia dogovor koga zaedno i koga pootdelno...
p.p. vij go toia uchreditelen dogovor, moje puk sluchaino i da e reglamentirano inache smisula na "zaedno" leko se gubi... :)))))))
bi triabvalo v uchr. dogovor izrichno da se urediat deistviata ot fundamentalno znachenie za firmata, koito da mogat da se izvarshvat samo ot dvamata upraviteli ZAEDNO a vsichko ostanalo- i pootdelno.
uspeh
anastassia terzieva

Назад към Търговско право