начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

въпрос за ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за ЕТ

Мнениеот Бамби » 22 Окт 2004, 14:47

Здравейте
В момента съм в майчинство. Преди седмица разбрах, че с 2 думи работното ми място не се пази.
Въпрос №1
Искам да регистрирам ЕТ, но да си оставя и възможност евентуално да се върна на работа ако не успея с фирмата която искам да регистрирам.Как може да стане това?
И въпрос №2.
Ако ЕТ на което години наред са пускани нулеви декларации и не са внасяни осигуровки започне работа, трябва ли да се внесат осигуровките за предходните години(здравни и пенсионни)?
Бамби

Re: въпрос за ЕТ

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 14:53

няма проблем да регистрирате ЕТ и да се върнете на работа

ЕТ което с години е подавало О дан. декларации няма да дължи осигуровки само, ако е декларирало в НОИ ,че няма да извършва дейност ,ако не го е направило дължи осигуровки
донна2

Мнениеот Бамби » 22 Окт 2004, 14:59

Благодаря
А може ли да регистрирам ЕТ без да научи работодателят ми?
Какво ще стане с майчинството и осигуровките ми?
Бамби

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 15:01

може ,няма проблем ,ще си получаваш майчинство
донна2

Мнениеот гала » 22 Окт 2004, 15:22

Дори и да се осигуряваш по трудов договор , трябва допълнително да се осигуряваш и като ЕТ .
гала

Мнениеот VVVVVVV » 22 Окт 2004, 16:39

Само за държавните служители е забранено да имат ЕТ
VVVVVVV

Мнениеот АБВ » 22 Окт 2004, 18:26

Не знаеш какъв таралеж си слагаш в гащите. ЕТ-то е действие изваждане. Друго е някой да те осигурява, без да се бъркаш ти. Факта, че задаваш тези
въпроси предполага, че няма да минеш без счетоводител, а добрите от тях са
кожодери /не мога да ги съдя-същото е и в нашата гилдия/. Успех
АБВ

Благодаря на всички

Мнениеот Бамби » 22 Окт 2004, 21:11

Понякога човек няма кой знае какъв избор особено с бебенце :)
Стискайте палци да потръне
Благодаря
Бамби

Re: Благодаря на всички

Мнениеот Anastassia Terzieva » 23 Окт 2004, 05:16

uspeh!!!
Anastassia Terzieva

Назад към Търговско право