начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ООД

Мнениеот Arman » 08 Ное 2004, 23:10

Колко струва регистрацията на ООД
а колко взимат фирмите, които извършват услугата
Какъв е срока за регистрацията

БЛАГОДАРЯ

[%sig%]
Arman

Re: ООД

Мнениеот Гери » 09 Ное 2004, 00:40

1. Държавна такса - вписване в търговския регистър - 120.00 лв.
2. Такса – обнародване в Държавен вестник - 25.00-50.00 лв. ( от 01.01.2005 ще е 30 - 60 лв.) в зависимост от дължината на текста
3. Такса – запазване на име - 100.00 лв.
4. Такса – вписване в регистъра БУЛСТАТ - 60.00 лв.
6. Разноски свързани с нотариални такси и изготвяне на печат - 3.00-35.00 лв.
5. Адвокатски хонорар - 300.00 лв. (ако искате качествена услуга разбира се иначе може да намерите, колега или счетоводител и за 150 лв. да ви регистрира "нещо")

В адвокатския хонорар би трябвало да са включени:
- подготвяне на необходимите за регистрацията документи;
- съдействие при нотариалната заверка на подписа под документите, където това е необходимо;
- комплектоване и подаване на документите в СГС;
- снабдяване с препис от съдебното решение за вписване на ЕООД;
- вписване в регистъра БУЛСТАТ
- регистрация в НОИ;
- регистрация пред данъчната администрация;

Информацията и документите, които ще са необходими:
- личната карта на лицето, чиято собственост ще е дружеството (или данните от нея)
- личната карта на лицето, което ще е управител на дружеството (или данните от нея), ако ще е лице различно от собственика;
- името, с което искате да регистрираме дружеството;
- адрес на мястото, където желаете да бъдат седалището и мястото на управление на дружеството;
- предмета на дейност, който желаете да развива дружеството;
- капитала, който ще има дружеството (минимум 5 000 лв.), като ТЗ допуска към момента на регистрацията да бъде внесен и само част от него, т.е. 3500 лв.
Гери

Re: арман

Мнениеот мария » 09 Ное 2004, 14:04

Каъв е този хонорар от 300 лв Вие в кой град работите. Ако е в София съм склонна да го приема, но в по-малките градове никой няма да даде такава сума за регистразия на дружество. Обикновено се работи по наредбата за мин. адвокатски възнаграждения и правят всичко за между 100 и 150 лв максимум. Дори на мене един адвокат в Бургас ми регистрира ООД за 120 лв. Иначе таксите за същите.
мария

Мнениеот Гери » 09 Ное 2004, 14:17

Работила съм във Варна, сега вече в София. Никога не съм падала под този размер на адв. възнаграждение. Все пак аз съм от адвокатите, които могат да си избират работата и да си подбират клиентите. Знам и цената на труда си. Ако има колеги, които оценяват труда си на 120 лв. това е лично техен проблем. Най-вероятно са ви регистрирали дружеството “по сламка”, а в повечето случаи на нас ни се налага да предвиждаме много специфични и различни от общия случай клаузи и текстове както в документите по учредяване на дружеството така и в договора за възлагане на управление.
Гери

Re: Гери

Мнениеот мария » 09 Ное 2004, 14:29

Нямам нищо против, но съгласете се че все пак кучето скача според тояга. А доколкото това дали е по сламка или не мене лично не ме интересува . За мене е важно че съм искала дружество за две седмици срещу възможно най ниска цена и съм го получила. Още повече че става въпрос за фирма , която за в бъдеще ще се занимава с химическо чистене, така че не виждам каква е разликата дали документите са направени по сламка или не. За мене както и за повечето хора е важно да платят възможно най-ниската цена която предлага пазара. все пак не защитавате човешки живот , а се подготвят документите. Имам предвид , че отговорността която поемате не е кой знае каква. Не искам да оставате с погрешни впечатления. Аз лично нямам нищо против адвокатите и ми е пределно ясно че без такива неща не може. Но все пак за 10 - 15 листа максимум документи да взимате 300лв смятам че е прекалено
мария

Мнениеот Гери » 09 Ное 2004, 14:40

Е и аз смятам за прекалено да ми вземат 20 лв. за химическо чистене, и след това да установя, че костюма ми сякаш не е чистен, но го преглъщам. Ние учим почти 6 год. после цял живот се усъвършенстваме.
И хич не са 10-15 листа. А цялото това тичане, по разкриване на набирателна сметка, запазване на име, после тичане за печат, и хамалогията по БУЛСТАТ, НОИ и ТДД...
Не го намирам за 10-15 листа, това е.
Гери

Мнениеот Mилена.П » 09 Ное 2004, 14:44

Странен начин да благодарите на Гери за изчерпателната информация, която Ви предостави! А колкото до тава какви адвокати да наемате и какъв да е размерът на хонорара им си е лично Ваша работа!
Mилена.П

Мнениеот Митко » 09 Ное 2004, 14:46

Права е колежката - това дето се използват сламки е много порочен метод на работа - на по-късен етап възникват невероятни главоболия. Трябва да се обсъди с клиента плановете му какво ще прави....и да се избере най-подходящото.

300лв.....хм! маааааалко е в повече - по-скоро 250лв. - хонорар за съдебна рег., рег. в НОИ, Булстат, данъчна служба.
Срокът за всичко е около 14дни, а може и по-скоро
0887695928
таксите да тези плюс някои други дребни разноски

Arman написа:

> Колко струва регистрацията на ООД
> а колко взимат фирмите, които извършват услугата
> Какъв е срока за регистрацията
>
> БЛАГОДАРЯ
>
Митко

Мнениеот мария » 09 Ное 2004, 14:51

Е , ако можехме да взимаме по 20 лв за химическо чистене на яке например , което между другото струва точно 4 лв. щеше да бъде много хубаво. А относно тичането, извинявам се все пак в София разстоянията са много по-големи, а съответно и разходите. Още веднъж ви казвам, нямам никакво намерение да ви нападам, но недейте да си мислите че България е София, не е така. В София са 1-2 милиона , а другите 5-6 къде са.
И все пак аз се радвам за вас, че наистина явно сте добър юрист, щом имате
клиенти, които могат да плащат такива цени. Дано и аз да имам такива които могат да платят 20 лв за химическо чистене, макар че такава цена няма никъде ..........
мария

Мнениеот Гери » 09 Ное 2004, 14:52

Ми колега :) то моето е същото само, че аз си включвам + 50лв. за вторичните регистрации.
Иначе малко е трудно да обясниш на българина, че адвокатските услуги струват пари. Българина има навик да си плаща за хляб, ток, дрешки, плаща си и за лекар и зъболекар само когато опре до адвокат гледа да спести някой друг лев. Странно ми е понякога, особено като става дума за недвижим имот, подписват предварителни договори не проучват праводателя и после как така не мога да си взема парите, ами не може защото продавача или предприемача няма нищо, дори и да го осъдят няма от какво да се удовлетворят. После пак ние сме виновни, сякаш сме им държели ръката и сме ги карали да подпишат.
Гери

Мнениеот Гери » 09 Ное 2004, 14:54

Ами има пак в София. Толкова ми струва химическото на костюмче за 12 часа + гладенето. Аз ви пожелавам да имате повече клиенти и успех в начинанието!
Гери

Мнениеот мария » 09 Ное 2004, 15:02

Наистина нямам нищо против вас. Досега винаги съм пападала на ваши колеги които са си вършили съвестно работата. А и вие сте права , все пак като отидеш на зъболекар си плащаш колкото кажеш.
мария

Мнениеот enika » 09 Ное 2004, 15:16

Absurdno e intelektualniat trud na advokata, rezultat ot dalgi godini 4etene, da se svede do: "10-15 lista".
enika

Мнениеот Гери » 09 Ное 2004, 15:23

Меду редовете да вмъкна - пак хубаво, че е регистрирано от адвокат, защото какви дивотии съм виждала, правени от счетоводители.
Гери

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 10 Ное 2004, 11:48

между другото по новия закон за адвокатурата съвсем ясно е определенао тази работа като упражняване на адвокатската професия и за въпросните счетоводители си има един състав в НК, но няма кой да следи за тези неща и да сезира прокуратурата...поне веднъж... да я видим тя как ще разтълкува новия ЗА, и може тези дивотии да секнат.. а ако към адвокатските колегии има някакъв контролен орган който да се занимава само с това, колко такива сладури от обявите в вестниците ще излови...като например "развод за един ден 115 лв..."
данъчните обикалят и представят се за клиенти и за неиздадена касова бележка за едно ксерокопие за 10 ст. правят актове, а ние седим и чакаме михаля да ни защитава правата...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Назад към Търговско право