начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

AD

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

AD

Мнениеот lawyer2 » 15 Ное 2004, 14:13

Имам следния случай: АД, което миналата година/2003/ не е провело общо събрание, съответно не приело баланс и одиторски доклад. За тази година/2004/ е насрочено общо събрание, на което ще се приеме баланс и одиторски доклад за две години - 2002 и 2003 /предвидила съм го в поканата в ДВ/. Въпроса ми е дали на някого му се е случвало такова нещо и дали са го глобявали, защото знам че е възможно. Фирменото дело е в СГС, пети състав, при съдия Запрянова.
lawyer2
Младши потребител

Re: AD

Мнениеот донна2 » 15 Ное 2004, 14:48

че е възможно да възможно е ,но дали ще те глобят до сега не зная за такъв случай
донна2

Мнениеот lawyer2 » 15 Ное 2004, 14:58

Проблемът е, че това им се случва за втори път, 2002 год. са приели одиторски доклад и баланс за 2000 и 2001 година, за това си мисля, че този път няма да им се размине..
lawyer2
Младши потребител

Мнениеот случаен-N » 15 Ное 2004, 15:07

Няма да ви глоби /тя по принцип не глобява/, но сигурно ще ви иска две такси /вписване и ДВ/ - за две определения. А ако заявявате и промени, задължително отчета/отчетите да са с отделна молба + целия пакет документи по свикването и провеждането на ОСА.
случаен-N

Мнениеот Mилена.П » 15 Ное 2004, 16:22

Има още един проблем - след като миналата година не са приели очета и баланса за 2002 г., много вероятно е да не са избрали и експерт-счетоводител за 2003 г. След изтичането на 2003 г. експерт-счетоводител може да се назначи само от съда - чл. 249 от ТЗ. Ако това не е направено имате следния проблем - как ще приемете отчета, като нямате експерт-счетоводител, който да ви го подпише (251, ал. 3 от ТЗ)?
А от Запрянова всичко може да се очаква!
Mилена.П

Мнениеот lawyer2 » 15 Ное 2004, 17:15

експерт- счетоводителя за 2003 е избран от изпълнителния директор, а в поканата за ОСА съм включила, като точка от дневния потвърждаване на този избор от ОС, а експерт счетоводителя за 2002 вероятно е избран на предишно общо събрание, което предполагам е проведено през 2002 год. Надявам се да мине иначе какво се прави нямам идея.
lawyer2
Младши потребител

Мнениеот Mилена.П » 15 Ное 2004, 17:59

По добре приеми решение "назначава дипломиран експерт-счетоводител", а не "потвърждава", защото съгласно ТЗ Ос избира експерт - счетоводителя. Понякога се ловят за думата. Провери дали ти е избран експерт-счетоводител за 2003 г. и ако не е имаш два варианта - или да пуснеш молба до съда той да ти назначи (ако имаш време до ОС) или да се надяваш, че съдът няма да обърне внимание (което е много вероятно).
Mилена.П

Мнениеот lawyer2 » 16 Ное 2004, 10:11

Много благодаря колежке!
lawyer2
Младши потребител

Назад към Търговско право