начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

вписване на ново обстоятелство на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

вписване на ново обстоятелство на ЕООД

Мнениеот светослава » 16 Ное 2004, 21:47

Нова съм в занаята и за първи път вписвам ново обстоятелство в регистрацията на ЕООД. Знам, че трябва да внеса 2 отделни такси- за обявление в ДВ-25лв. и държавна такса-20лв. Въпросът ми е кога трябва да внеса такса за копие от съдебното решение с промененото обстоятелство- при подаването на заявлението до съда или по-късно.
светослава

Re: вписване на ново обстоятелство на ЕООД

Мнениеот monteskio » 17 Ное 2004, 00:20

Здравейте,
С плащане на дръжавната такса едновремено плащате и за препис от решението - общо 21.50 лв.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

EOOD

Мнениеот EOOD » 17 Ное 2004, 01:06

Kvi pari vzimash za registracia na EOOD
EOOD

Re: EOOD

Мнениеот monteskio » 17 Ное 2004, 01:26

Това въпрос към мен ли в или към колвгата?
monteskio
Активен потребител

Мнениеот светослава » 17 Ное 2004, 08:42

Колега, нова съм до сега не съм регистрирала ООД, а в конкретния случай правя услуга на приятели и няма да взема пари. Бих била благодарна ако някой ме ориентира и относно това колко следва да се взема.
светослава

Мнениеот Tom » 17 Ное 2004, 10:12

Внеси я заедно с другата такса за да минеш с една комисионна на банката, а и да си спестиш чакане и редене по опашки
Tom

Мнениеот advivanov » 17 Ное 2004, 18:49

уважавай си приятелите но почитай професията която ще те храни за в бъдеще. пари ти се следват след като ще вършиш работа. ако е за приятели вземи символично но НЕ РАБОТИ БЕЗ ПАРИ. можете след като ти платят да ги изпиете заедно НО УВАЖАВАЙ СИ ПРОФЕСИЯТА ЩОТО ТЯ НЕ СЕ РАБОТИ,УПРАЖНЯВА ИЛИ ЗАНИМАВА А СЕ ПРОФЕСИРА !
advivanov
Младши потребител

Мнениеот monteskio. » 17 Ное 2004, 18:56

Добре казано.....
monteskio.

Мнениеот lawyer2 » 22 Ное 2004, 14:37

За ЕООД - регистрация в съда, Булстат, НОИ, данъчно - се взема около 300 лв., ако са само промени по-малко, но имай предвид, че и при промени в обстооятелствата пак се минава през НОИ, Булстат и Данъчно, тоест пак същото тичане. Колкото до таксата за препис от решение може по банков път заедно с таксата от 20 лв.- общо 21,50 по сметка на съда, а може и след като ти излезе решението да платиш 1,50 на касата в съда, но в СГС , ФО има опашки почти винаги.
lawyer2
Младши потребител

Назад към Търговско право