- Дата и час: 02 Дек 2024, 16:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
Аз категорично мога да заявя, че нямам от какво да се оплача. Колегите ми са готини, а по-интересна и динамична работа в областта на наказателното право надали някой може да ме убеди, че има.
- i.s.k.r.a
- Потребител
i.s.k.r.a написа:.......по-интересна и динамична работа в областта на наказателното право надали някой може да ме убеди, че има.
Гражданското и административното право са не по-малко интересни от наказателното,с тая разлика,че там непрекъснато трябва да се чете,както нормативите,така и съдебната практика.
Наказателното право става по-интересно в съдебната фаза.Пожелавам Ви трудът Ви да бъде оценен и да няма оправдателни присъди по Вашите дознания.Защото ако има-и Вие,и прокурора Ви или не сте свършили нищо,или просто някой се е изгаврил с труда Ви.
- sarbijanac
- Активен потребител
vypros otnosno konkursa za doznateli
Kolegi, bih iskala da Vi popitam, kakvo predtsavljavat otdelnite chasti na izpita za doznateli.Po-specialno me interesuva, v kakvo se systoi chastta "pravna kultura". Neobhodimo li e detajlno poznavane na specialnata chast na NK? Blagodarja Vi predvaritelno! Uspeh na vsichki kandidatstvashti!
- cvetina.zlateva
- Нов потребител
Re: vypros otnosno konkursa za doznateli
cvetina.zlateva написа:Kolegi, bih iskala da Vi popitam, kakvo predtsavljavat otdelnite chasti na izpita za doznateli.Po-specialno me interesuva, v kakvo se systoi chastta "pravna kultura". Neobhodimo li e detajlno poznavane na specialnata chast na NK? Blagodarja Vi predvaritelno! Uspeh na vsichki kandidatstvashti!
Зависи на коя комисия ще попаднете на изпита за правна култура- те са няколко. Мен лично пред няколко години ме изпитваха двама асистенти от АМВР и въпросите бяха много и от различни раздели на НК и НПК.
- lilana
- Младши потребител
sarbijanac написа:i.s.k.r.a написа:.......по-интересна и динамична работа в областта на наказателното право надали някой може да ме убеди, че има.
Гражданското и административното право са не по-малко интересни от наказателното,с тая разлика,че там непрекъснато трябва да се чете,както нормативите,така и съдебната практика.
Колега, като дознател мога да Ви кажа, че за нас е също толкова необходимо непрекъснато да четем нормативните актове и съдебната практика, защото безразборното прилагане на нормите води само до връщане на делата със "заядливи" указания, в случай, разбира се, че попаднем на прокурор, който си върши работата.
- lilana
- Младши потребител
sarbijanac написа:i.s.k.r.a написа:.......по-интересна и динамична работа в областта на наказателното право надали някой може да ме убеди, че има.
Колега, като дознател мога да Ви кажа, че за нас е също толкова необходимо непрекъснато да четем нормативните актове и съдебната практика, защото безразборното прилагане на нормите води само до връщане на делата със "заядливи" указания, в случай, разбира се, че попаднем на прокурор, който си върши работата.
- lilana
- Младши потребител
milicioner4e написа:Абе К,ВИ 800 лева. Като станеш младши и се докопаш до повече от 50 часа извънр. труд обади се. Не че няма да си ги изработиш, а просто няма да ти ги платят
Пълни глупости. В повечето РПУта извънредният труд си е заплатен. Специално ние го получаваме на всяко тримесечие. А дежурствата наистина са много, поради липсата на кадрови ресурс. При 7-8 човека дознатели се сещате по колко дежурства се дават месечно.
Успех на всички кандидати. Разбирам, че в доста градове има започнали нови конкурси за дознатели. Предполагам, че интересът, обаче, няма да е кой знае колко голям. Особено в по-големите градове и по морето.
И поздрави на колежката и приятелка Искра с новото назначение:))
- Nikola
- Младши потребител
Nikola написа:И поздрави на колежката и приятелка Искра с новото назначение:))
Целувки за Пловдив и неговите дознатели
- i.s.k.r.a
- Потребител
Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
Здравейте, моля някой , който е ходил на изпит за дознатели да микаже , какво ще съдържа теста за интелектуална способност, защото съм на изпит на 04.10.2007г. и не знам какво да чета.... Благодаря Ви предварително!
- chelebieva_81
- Нов потребител
Теста за проверка на интелектуалните способности по принцип не е труден , но времето което дават за всяка отделна задача е малко, и обикновенно стига да решите малко повече от половината точки включени в нея, трябва да мислите и действате бързо.
Задачите са логически, за запаметяване на числа и думи, математически задачки,съотношения на думи,синономи,текст с въпроси към него и др.подобни, но не е нужно да се подготвяте предварително
Постарайте се да изкарате повече точки защото ще са ви нужни в класирането
Задачите са логически, за запаметяване на числа и думи, математически задачки,съотношения на думи,синономи,текст с въпроси към него и др.подобни, но не е нужно да се подготвяте предварително
Постарайте се да изкарате повече точки защото ще са ви нужни в класирането
- kras__t
- Нов потребител
Това да го разбираме ли ,че ти дават примерно първата задача и 1 минута да кажем за решаването или дават всичко, но общото време като цяло е малко.
- raia_g
- Потребител
raia_g написа:Това да го разбираме ли ,че ти дават примерно първата задача и 1 минута да кажем за решаването или дават всичко, но общото време като цяло е малко.
Oбщото време не е много, но е достатъчно според мен.
- Nikola
- Младши потребител
Привет на всички, в сряда съм на изпит за изследване на интелектулните способности и познания. Апелирам към колегите, които сас се явявали на такъв тест да споделят подробности относно въпросите и материята. Предварително Ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
Дават една папка с въпроси като почти всеки от въпросите има около 20 подвъпроса. Всичко е за време казват започвайте задачата и по някое време спрете, следващия въпрос.Има от всякакво естество бяха доста неща има разни математически задачи, има за правопис да откриеш къде има грешка има да слагаш думи, има за значението на думата ,дадена дадена дума и определени значения да отбележиш какво означава думата.Има разни картинки да прецениш коя картинка да сложиш на празното място, има въпроси за обща култура.Около час и половина е общото време.
- raia_g
- Потребител
Здравейте Уважаеми форумци, обръщам се към тези които скоро са се явявали на психотеста, нека бъдат така добри да разкажат за какво става дума т.е как протича и какво представлява. Предварително Ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
Първо се отговаря на две папки с въпроси като отговорите са примерно:напълно вярно; напълно невярно; по скоро вярно;по скоро невярно.След това имаш един лист с отворени въпроси от рода може да е смешно но ме е страх от .......................
След което следобед имаш среща с психолог, с него си говорите пита те като цяло за личния, професионалния ти живот и т.н.
Не се притеснявай не е страшно всички въпроси са свързани с живота ти и са въпроси на който можеш да отговориш без проблем.
След което следобед имаш среща с психолог, с него си говорите пита те като цяло за личния, професионалния ти живот и т.н.
Не се притеснявай не е страшно всички въпроси са свързани с живота ти и са въпроси на който можеш да отговориш без проблем.
- raia_g
- Потребител
kenn4o!
Преди всичко трябва да си отпочинал и по възможност спокоен.Попълваш два въпросника -на които трябва да си максимално искрен.После има събеседване с психолог.Успех!
Преди всичко трябва да си отпочинал и по възможност спокоен.Попълваш два въпросника -на които трябва да си максимално искрен.После има събеседване с психолог.Успех!
- dirdri
- Младши потребител
Дознателски конкурси
kolegi niakoi znae li koga ste izliazat rezultatite ot psixotesta??? interesuvam se za sofia
- neda3738
- Младши потребител
Заключително интервю
Искам да попитам колегите минали по този път, в какво се състои това заключително интервю и върху какво по време на подготовката си9 да наблегна. Благодаря предварително
- cenedra
- Нов потребител
|
|