начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

отново за акциите

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отново за акциите

Мнениеот Анди » 29 Ное 2004, 11:43

Колеги, може ли да бъдат продадени акции от регистрирано в България АД на регистрирано в друга държава дружество?
Анди

Re: отново за акциите

Мнениеот donna » 29 Ное 2004, 12:05

може ,какви са акциите ,ако са поименни безналични ,ще ги купи на фондовата борса ,ако ли не прехвърляшги с джиро
donna
Старши потребител

Мнениеот Анди » 29 Ное 2004, 12:31

Ще бъде с джиро, но какво ще трябва като документи за Германия?Превод, легализация и тн.Ако някой е извършвал такава операция, моля да ми обясни подробно.
Анди

Мнениеот донна2 » 29 Ное 2004, 12:43

за индивидуализирането на купувача ли става дума , ами там също ги регистрират в съда ,едно актуално състояние ,ако купувача е юридическо лице ,документ за самоличност на лицето представляващо д-то ,пълномощно нот. заверено ако е с пълномощник , решение на юл. за закупуване ,ако е физическо документ за самоличност , виж там примерно СД и КД не са ЮЛ , не съм сигурна дали няма да е нужно нещо друго тъй като не съм много наясно с регистрацията им имам немските търговски закони но не съм се задълбочавала много ,питай немците за всекий случай
донна2

Мнениеот Mилена.П » 29 Ное 2004, 14:13

Ако цената на акциите ти е повече от 5000 лева съобрази и Валутния закон -
Чл. 7. (Изм. - ДВ, бр. 60 от 2003 г.) (1) За нуждите на статистиката на платежния баланс се водят регистри за всяка сделка и плащане между местно и чуждестранно лице и за всеки презграничен превод и плащане на стойност, определена от БНБ с наредба, но не по-малка от 5000 лв., от:
1. търговските банки и БНБ;
2. министерствата и държавните агенции;
3. Централния депозитар и емитентите на поименни ценни книжа на капиталовия пазар, за които действащото законодателство не предвижда регистрация от Централния депозитар;
4. инвестиционните посредници, застрахователите и пенсионните фондове;
5. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2004 г.) нотариусите, съответно службите по вписванията.
(2) Лицата, извършващи плащането или превода, представят на лицата по ал. 1, т. 1 статистическа форма по образец, утвърден от БНБ.
(3) Лицата по ал. 1, т. 1 отказват действия по извършване на плащането или превода, ако не им бъде представена статистическата форма по ал. 2.
(4) При постъпване на средства от чужбина местните лица - получатели на средствата, попълват статистическите форми по ал. 2 в 30-дневен срок от уведомлението за превода от лицата по ал. 1, т. 1.
...........
Mилена.П

Мнениеот Анди » 30 Ное 2004, 13:46

А на каква цена примерно трябва да бъдат продадени? На по-висока от номинала предполагам, защото АД то няма кой знае каква дейност.
Анди

Мнениеот Mилена.П » 30 Ное 2004, 17:11

Зависи от активите на дружеството. Ако е при цена над номинала ще се дължи данък печалба за разликата.
Mилена.П

Назад към Търговско право