- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прием на адвокати
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: прием на адвокати
konspekta e na:www.vss.justice.bg
- didkata
- Младши потребител
N moga da povqrvam, 4e tuk pi6at hora s tazi hubava profesiq...prostete, no pove4e mi prili4a na selska prostotiq!!! Kolegi i kakvo daite da zakopaem sledva6tite, 4e po lesno?! A za6to i da ne gi ot4aem i v bez tova ne lekoto i neqsno byde6te...?! Vie da ne ste se pobyrkali ili mai dosta ste se samozabravili...zabravqte li ot kyde sa trygnali vsi4ki ?! 4eteiki takiva izqvleniq mi stava jal i za profesiqta, koqto uprajnqvate i za VAS samite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- elo
- Нов потребител
Qvno i ti si ot vruzkarite,taka 4e si zadruj suvetite.Vse pak kolkoto i vruzki da ima6,ako si kuh kato leika malko trudno 6te napravi6 kariera.
- studentka
- Младши потребител
хей, студентката!!! ако действително си все още такава, не можеш да казваш кой да взема отношение и да дава съвети и кой не. те хората за съвети получават пари. ти си вземи правоспособността и тогава..успех. а това кой е връзкар и кой не е съвсем не можеш и нямаш право да коментираш. гледай себе си! и от мен да знаеш, че не само в съдебната система, но и сред останалите длъжности, изискващи юридическо образование, има невероятни кретени, които правят кариери - гледай телевизия, чети вестници и ако си в състояние ще можеш да го разбереш.
още веднъж, успех на изпитите и в живота!
още веднъж, успех на изпитите и в живота!
- advokatbg
- Младши потребител
Ало,студентката! Много хляб има да изядеш докато станеш истински адвокат.Имаш още жълто около устата.
- гений 75
V koi normativen dokument sa posocheni uslovijata za provejdane na konkursite za sudii po vpisvanijata? Kude moga da otkrija konspekta i neobhodimite dokumenri?
- Zheleva
Re: sud9ii po vpisvanijata
V koi normativen dokument sa posocheni uslovijata za provejdane na konkursite za sudii po vpisvanijata? Kude moga da otkrija konspekta i neobhodimite dokumenri?
[%sig%]
[%sig%]
- Zheleva
за "хората от масонската ложа"
Ей, парцали, толкова сте жалки и смешни! Завършил ми право някакъв сопол там с 3-ки, приели го в някаква си колегия и вече "масон" или дори "гений" ми станал. ............., с връзки и пари от тук до Банкок ще ви бия, ама с акъл се оправям. Ти дори ги нямаш връзките, а си тръгнал да говориш за тях - не те ли е срам бе селяндур?!? Не ме карайте да ви намериме всичките, да ви качиме на Витоша, да ви режеме парче по парче и накрая сам да се оправдая.............не им обръщайте внимание на такива комплексарчета - ще ви приемат където си искате.......а те ще си умрат като едни посредствени и никому ненужни твари........!!!
- kafeto
- Потребител
Жалко. Много жалко!
От всичките мнения по тази тема има само едно, което си струва да се прочете - това на "Иванка Миiкова-юрист". Колежката е абсолютно права, за това, че адвокатската професия е свободна професия и за да бъде упражнявана не е нужно да членуваш в каквито и да било колегии (лично мнение). Колегиите, съществуващи в момента, са остатък от т. нар. "комунистически стериотипи" продиктувани навремето от "братските" страни (членките на СИВ). Всичко трябва да се осъвремени. Закона за адвокатурата трябва да бъде променен изцяло. Смятам, че 5 годишното юридическо образувание, 3-те държавни изпита + теоритико-практеческият изпит са напълно достатъчни за да може да се практикува професията Адвокат (кадърните ще отцелеят - останлите не). Но за съжаление родната действителност е на съвсем друго мнение - освен всичките по-горе изброени неща, сега трябва да работим 2 год като секретарки на някой адвокат и то на трудов договор (хихи - смешки), че после ... ще видим - докато не променят закона (който се прекарал - прекарал). След приемането ни в ЕС (живот и здраве) в България ще започнат дейност големи юридически фирми, които са пълни с качествени кадри (особенно в областта на търговското право) и ще се окаже, че не само сме неподготвени, ами и че ще сме некадърни, защото трябва да си платиш за да бъдеш какъвто и да е, а не да просперираш заради това, че си умен и кадърен.......
Made In BG - No comment!
Успех на всички - бъдещи, настоящи и бивши юристи!
От всичките мнения по тази тема има само едно, което си струва да се прочете - това на "Иванка Миiкова-юрист". Колежката е абсолютно права, за това, че адвокатската професия е свободна професия и за да бъде упражнявана не е нужно да членуваш в каквито и да било колегии (лично мнение). Колегиите, съществуващи в момента, са остатък от т. нар. "комунистически стериотипи" продиктувани навремето от "братските" страни (членките на СИВ). Всичко трябва да се осъвремени. Закона за адвокатурата трябва да бъде променен изцяло. Смятам, че 5 годишното юридическо образувание, 3-те държавни изпита + теоритико-практеческият изпит са напълно достатъчни за да може да се практикува професията Адвокат (кадърните ще отцелеят - останлите не). Но за съжаление родната действителност е на съвсем друго мнение - освен всичките по-горе изброени неща, сега трябва да работим 2 год като секретарки на някой адвокат и то на трудов договор (хихи - смешки), че после ... ще видим - докато не променят закона (който се прекарал - прекарал). След приемането ни в ЕС (живот и здраве) в България ще започнат дейност големи юридически фирми, които са пълни с качествени кадри (особенно в областта на търговското право) и ще се окаже, че не само сме неподготвени, ами и че ще сме некадърни, защото трябва да си платиш за да бъдеш какъвто и да е, а не да просперираш заради това, че си умен и кадърен.......
Made In BG - No comment!
Успех на всички - бъдещи, настоящи и бивши юристи!
-
DEKAH - Активен потребител
Мен ме приеха във варненската колегия преди няколко месеца срещу скромният рекет от 1200лв., от които 200лв. преведох по сметка на ВАС ,а останалите внесох в колегията ,срещу подобие на касова бележка,на която пишеше ,че съм внесла членски внос,без да е упомената сумата.Това се случи и с още над тридесет мои колеги.Всички знаехме,че това е неправилно,но никой не се усмели да роптае:)И така внесохме членски внос от 1000лв,които при тази конкуренция надали ще се реинвестират.Здраве да е:)Все пак жевеем в България:)
- lidiq
- Младши потребител
Za sqzhalenie si prava. Uspeh!
DEKAH написа:
"След приемането ни в ЕС (живот и здраве) в България ще започнат
> дейност големи юридически фирми, които са пълни с качествени
> кадри (особенно в областта на търговското право) и ще се окаже,
> че не само сме неподготвени, ами и ....
> Успех на всички - бъдещи, настоящи и бивши юристи!
DEKAH написа:
"След приемането ни в ЕС (живот и здраве) в България ще започнат
> дейност големи юридически фирми, които са пълни с качествени
> кадри (особенно в областта на търговското право) и ще се окаже,
> че не само сме неподготвени, ами и ....
> Успех на всички - бъдещи, настоящи и бивши юристи!
- Minavasht
От опит и от наблюдения знам,че каквито и нормативни актове или изисквания да се въведат с цел капсулиране на системата и затрудняване приема на нови адвокати,все се намират пролуки.Защото кандидатите за приемане също са умни хора и едва ли ще спрат пред някакви изкуствено наложени ограничения.Някъде искат висока такса,тогава отиваш в друг град,където таксата е по-ниска,другаде пък искат реферати плюс такса.Но каквото и да измислят умните глави,винаги има хора които ще измислят нещо насреща за да прескочат бариерата.
И аз си мисля,че като влезем в ЕС доста народ от юриспруденцията ще остане без хляб.Но и имам чувството,че някоя гяволия ще бъде измислена.Все пак живеем на балканите.На запад може квалификацията и способностите ти да са на първа линия,но тук нещата се решават не толкова от знание на законите ,а от това кой познаваш и какви връзки имаш за да можеш да решаваш нещата под масата.Много ми се иска да не съм прав.
И аз си мисля,че като влезем в ЕС доста народ от юриспруденцията ще остане без хляб.Но и имам чувството,че някоя гяволия ще бъде измислена.Все пак живеем на балканите.На запад може квалификацията и способностите ти да са на първа линия,но тук нещата се решават не толкова от знание на законите ,а от това кой познаваш и какви връзки имаш за да можеш да решаваш нещата под масата.Много ми се иска да не съм прав.
- наблюдател
Re: Прием на адвокати
Този нов закон е още едно доказателство за тоталитарната нагласа на управляващите. Не по този начин може да се прочисти адвокатурата от някакви си там юристи на Симеоновската Школа. Този закон е дискриминация за мнозина.редно е да има закон , който да обхваща също така правата и задълженията на юрисконсултите. И понеже адвокатската професия е свързана най-вече с представителство, то този закон би било уместно да се нарече закон за представителството пред съдилищата.Пример-в новия СК -по измененията ДВ, бр.63 и ДВ, бр.84 от 2003 г., при международни осиновявания, като представител на осиновяващия се допуска само Акредитирана Агенция и никакви адвокати. Това говори за тази нова нужда от нов закон който да урежда представителството на страните пред съдилищата и цялата централна и местна администрация.
- Койка от Кукуво
55 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|