начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

чл. 112 КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл. 112 КТ

Мнениеот fester1 » 07 Фев 2008, 13:33

Доколкото знам в числото на дейностите, при които е забранено да се полага допълнителен труд, е и тази на шофьор, считано от 30.06.2006 г. В тази връзка работодател предлага да назначи лице на втори трудов договор като шофьор. :?
За мен това е направо смешно и меко казано неправомерно. Дали основния ще е за шофьор и ще се сключва допълнителен или допълнителния ще за шофьор е без значение. В крайна сметка нали идеята на чл. 112 КТ е да се избегне полагане на труд по друг трудов договор...
Но все пак какво мислите за подобни "гимнастики"? Споделяте ли мнението ми?
fester1
Потребител

Мнениеот genius75 » 07 Фев 2008, 14:29

Фестер, кво ти става бе братче?!?! Що пускаш темата тук?
Вторият тр.договор ще е недействителен, т.е. споделям мнението ти, както го споделя и ВКС. :wink:
genius75
Потребител

Мнениеот sunrise » 20 Фев 2008, 11:22

Къде след промяната в КТ се урежда тази материя, явно е в акт на МС , но кой е той? Ако някой може да подскаже :wink: , ще съм благодарна/въпреки ,че окакто финикийците измислиха парите , благодарността има точнво парично измерение/.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот fester1 » 20 Фев 2008, 17:50

Не ми обръщайте внимание, беше недоглеждане, по-точно "недослушване", което ме е оставило с погрешно впечатление. Мислех, че съм изтрил темата. Промяната е от 30.06.2006 г., т.е. оттогава ОТПАДА т. 1 на чл. 112 КТ, където се казваше, че водачи на автомобили не могат да работят по втори трудов договор...
По този повод отивам в ъгъла да се срамувам. :oops: :oops: :oops:
fester1
Потребител

Назад към Трудово право