начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

напускане едностранно с предизвестие и пл. oтпуск докрай

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

напускане едностранно с предизвестие и пл. oтпуск докрай

Мнениеот sasunek » 17 Яну 2008, 12:38

Искам да напусна работа едностранно с предизвестие в едномесечен срок по чл. 105 от ЗДСл, като си пусна всичкият полагащ ми се отпуск и последните 30 календарни дни се считат за предизвестие. Имам отложен платен отпуск по чл. 59 от ЗДСл. по мое искане и със съгласието на работодателя за 2006 г. в размер на 9 дни и за 2007 г. в размер на 33 дни. Как да постъпя при условие, че неискам да ми изплатят накуп отпуските и да ме натоварят с данъка, а да си ползвам всичките докрай. В случая едностранно или по взаимно съгласие е по-добрият вариант? Благодаря.
sasunek
Младши потребител

Мнениеот sasunek » 28 Фев 2008, 12:42

Уж, в тоя форум има и юристи.
Моля, дайте някакви напътствия. В МДААР изобщо не отговатят на въпроси, а МТСП ме препрашат към МДААР.
При такова едностранно напускане с предизвестие от страна на служителя запазва ли се придобития ранг и длъжност (защото при уволнение не се запазват)? :?: :shock: :idea:
sasunek
Младши потребител

Мнениеот ljulyak » 28 Фев 2008, 14:42

ами на хартия може по принцип да подадеш предизвестие за напускане и да подадеш молба за платен отпуск в размер на 30 дни, но друг е въпросът дали ще ти го дадат да си го ползваш отпуска, при положение че ще напускаш. Може първо да го ползваш без да казваш че ще нашускаш и след това като се върнеш на работа да дадеш предизвестието, но така ще трябва да работиш още 30 дена и няма да имаш право на отпуска при новия работодател до края на годината (в случай че въпросните 30 дена вклиючват и отпуската за 2008г.)
ljulyak
Младши потребител

Назад към Трудово право